Ελλάδα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Ακούστε το άρθρο

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην προσπάθεια ανάδειξης, στήριξης και προβολής των τοπικών ποιοτικών προϊόντων της, συμμετέχει με δικό της περίπτερο στην Έκθεση Μελισσοκομικών Προϊόντων και Εξοπλισμού, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από 7 έως 9 Δεκεμβρίου 2018.

«Η Μελισσοκομία είναι σημαντικός οικονομικός πυλώνας στήριξης της τοπικής οικονομίας. Και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας παράγονται εξαιρετικά ποιοτικά προϊόνταΟ κλάδος παρουσιάζει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και στον εξαγωγικό χώρο, χάρη στην άριστη ποιότητα των προϊόντων κυψέλης. Η ολοένα αυξανόμενη τάση των καταναλωτών προς τηνυγιεινή διατροφή δημιουργεί ευοίωνες προοπτικές για τις παραγωγικές και εξαγωγικές δραστηριότητες», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Το Φεστιβάλ Μελιού αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ανάδειξης των επώνυμων συσκευασμένων Μελισσοκομικών προϊόντων της περιοχής μας, αλλά και συνέχεια των δράσεων προβολής των ποιοτικών τοπικών προϊόντων που έχει ξεκινήσει η Περιφερειακή Αρχή δίνοντας έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα».

Στην έκθεση παρουσιάζονται στο κοινό τα ποιοτικά προϊόντα της μελισσοκομίας της Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό να ενημερωθούν οι επισκέπτες για τη διατροφική τους αξία, αλλά και την κατανάλωση τους στην καθημερινή διατροφή. Δεδομένου ότι δίνεται η ευκαιρία για την ανάδειξη των τοπικών μελισσοκομικών προϊόντων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλεί όσους μελισσοκόμους/ μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς/ μελισσοκομικούς συλλόγους διαθέτουν επώνυμα συσκευασμένα προϊόντα (μέλι και προϊόντα μέλισσας) και επιθυμούν την παρουσία τους στην έκθεση, να δηλώσουν συμμετοχή στο περίπτερο της Περιφέρειας.

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, στους αρμόδιους υπαλλήλους των Περιφερειακών ενοτήτων, που είναι:

Βλάχος Σάββας τηλ. 2631361114, 6972884001 Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας

Ανδριακοπούλου Ακριβή, τηλ. 2613613216/276 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Δ.Ε.

Θεοδωράτος Φώτης 2613613732 Π.Ε. Αχαΐας

Φλεβοτόμου Μαρία 2621360132 Π.Ε. Ηλείας

Επισημαίνεται ότι δεν θα είναι δυνατή η πώληση προϊόντων στο περίπτερο. Ωστόσο, με τη συμμετοχή στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, επιτυγχάνεται η παρουσίαση των προϊόντωνηενίσχυση της εταιρικής εικόνας και η σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες έχουν την ευθύνη της μεταφοράς και παράδοσης των προϊόντων που θα εκθέσουν στο χώρο της έκθεσης την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11.00 π.μ.

Όλη η επικαιρότητα