Ηλεία

Η περιοδεία Φαρμάκη σε Ολυμπία και Ζαχάρω και η συνεργασία με δήμους – «Είμαι τυχερός Περιφερειάρχης»

Ακούστε το άρθρο

Με δράσεις συναντίληψης!

Οι κοινές δράσεις για την περαιτέρω ανάδειξη της Αρχαίας Ολυμπίας μέσα από πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις αποτέλεσε ένα από τα κυρίαρχα  ζητήματα που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο και τους συνεργάτες του.

Ο κ. Φαρμάκης, πιο συγκεκριμένα, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαο Κοροβέση, επισκέφτηκε τους Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως στα πλαίσια των διαρκών επαφών του με τους φορείς – και ιδιαίτερα τους Δημάρχους – των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας.

Αντικείμενο των συναντήσεων και στους δύο Δήμους  ήταν η καλύτερη δυνατή επιτάχυνση των  έργων που  υλοποιεί η Περιφέρεια αλλά και ο σχεδιασμός της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 καθώς και άλλα ζητήματα  των δύο περιοχών.

Επίκεντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η έναρξη μία ουσιαστικής και συνεχούς συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της  Δημοτικής Αρχής επισφραγίστηκε  κατά την χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης της Ολυμπίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ Φαρμάκης «από την πρώτη στιγμή  η Περιφερειακή Αρχή θεωρεί τους Δήμους ως τους πιο στενούς συνεργάτες της. Μαζί θα προχωρήσουμε, μαζί θα οργανώσουμε τις δράσεις μας και μαζί θα δημιουργήσουμε το μέλλον που αξίζει στους πολίτες της περιοχή».

Μάλιστα αυτό που επανέλαβε για ακόμα μία φορά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας είναι ότι η Αρχαία Ολυμπία μέσα από συντονισμένες δράσεις πρέπει επιτέλους να λάβει τον ρόλο και την θέση που δικαιούται ως ένας σύγχρονος τουριστικός  προορισμός.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, αναφέρθηκε στις δράσεις που πρέπει από κοινού να προγραμματιστούν προκειμένου να αναβαθμιστεί ο πολιτιστικός αλλά και αθλητικός ρόλος της Ολυμπίας ζητώντας την συνεργασία της Περιφέρειας στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας αλλά και στην περαιτέρω αναβάθμιση της διεξαγωγής του 6ου  Μαραθωνίου Ολυμπίας.

Ο ανεκμετάλλευτος  παράδεισος της Ζαχάρως

«Είμαι τυχερός που είμαι Περιφερειάρχης στην ομορφότερη ίσως Περιφέρεια της χώρας.

Από την άλλη όμως είναι και μεγάλη ευθύνη για εμένα και τους συνεργάτες μου να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε  τα αναξιοποίητα έως τώρα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κατά την επίσκεψη του στον Δήμο Ζαχάρως και την συνάντηση που είχε εκεί με τον Δήμαρχο Κώστα Αλεξανρόπουλο, τους Αντιδημάρχους αλλά και φορείς της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλέξανδρόπουλος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τις άμεσες  προτεραιότητες και στόχους της Δημοτικής Αρχής που είναι η δημιουργία των κατάλληλων αναπτυξιακών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή.

«Δυστυχώς η περιοχή μας έχει μείνει τα προηγούμενα χρονιά πολύ πίσω στο κομμάτι των υποδομών και για τον λόγο αυτό ζητάμε την συνεργασία της Περιφέρειας προκειμένου να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο προς όφελος των πολιτών αλλά και της τοπικής οικονομίας».

Μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στον παράδεισο της Ζαχάρως, όπως τον αποκάλεσε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης που είναι η φυσικά η λίμνη Καϊάφα με τις ιαματικές πηγές.

Αυτό που συμφωνήθηκε και προγραμματίστηκε και από τις δύο πλευρές είναι ότι από τις επόμενες κιόλας ημέρες θα ξεκινήσει μία συστηματική συνεργασία προκειμένου να διερευνηθούν αλλά και να δρομολογηθούν δράσεις για την ανάδειξη της συγκεκριμένης περιοχής.

Όλη η επικαιρότητα