Κινηματογράφος

Οι πιο αισθησιακές σκηνές ταινιών χωρίς σεξ

Ακούστε το άρθρο

Τι απέγινε το παραδοσιακό σινεφίλ ρομάντζο; Όπου οι κινήσεις των ματιών και του σώματος αρκούσαν για να βγάλουν ερωτισμό και να «ανάψουν» το κοινό, χωρίς να φανούν γυμνά στήθη και οπίσθια;

Σπανίζει, μιας και πλέον η πλειοψηφία των ταινιών που περιλαμβάνουν ειδύλλια μας τα σερβίρουν ωμά και γυμνά στο κρεβάτι.

Αναπολούμε τις ωραίες εκείνες εποχές και θυμόμαστε μερικές διάσημες ερωτικές σκηνές, χωρίς ίχνος σεξ.

H σκηνή του ξυρίσματος στο Skyfall

Θα περίμενε κανείς ο σεξουλιάρης πράκτορας να «φάει» την Moneypenny (Naomie Harris) σε αυτή τη σκηνή όμως που τον ξυρίζει άκρως αισθησιακά δεν κάνει καμία κίνηση. «Sometimes the old ways are the best», του κάνει. Νιαρ.

Η σκηνή του φαγητού στο 9½ weeks

«Κλείσε τα μάτια σου και ξάπλωσε στο πάτωμα». Αν το ακούγαμε σε ταινία Brazzers τότε η Kim Basinger θα είχε πρόβλημα, όμως η σκηνή από τις 9 ½ βδομάδες στην οποία ο Mickey Rourke στα πιο σέξι του την ταΐζει κεράσια, ελιές, ζελεδάκια, μακαρόνια και πολλές ακόμα λιχουδιές έχει μηδέν πορνό. Για την ακρίβεια θα τη χαρακτηρίζαμε ως #foodporn.

Η σκηνή με τον πηλό στο Ghost

Εντάξει, ολοκληρώνεται με σεξάκι, αλλά δεν έχει μείνει στην ιστορία γι’ αυτό. Η Demi Moore έχει αϋπνίες και αποφασίζει να φτιάξει μια στάμνα και ξάφνου σκάει ο Patrick Swayze και ξεκινάει να «παίζει» με το δημιούργημά της. Η σκηνή θα μπορούσε να λέγεται και «Σεξ στον Κεραμεικό».

Η σκηνή με το γάντι στο The Age Of Innocence

Το αριστούργημα του Scorcese αφορά ένα γενικά αρκετά «περιορισμένο» ειδύλλιο, όμως αυτή η σκηνή στην οποία ο Daniel Day Lewis και η Michelle Pfeiffer ταξιδεύουν με μια άμαξα και ο Lewis της αφαιρεί αργά και αισθαντικά το γάντι είναι σούπερ ερωτική. Θα μπορούσαμε να χαρακτηριστεί και ως χειρωνακτικό σεξ.

Η παρτίδα σκάκι στο Thomas Crown Affair

Στο ρομαντικό αυτό θρίλερ η Faye Dunaway και ο Steve McQueen παίζουν μακράν την πιο σέξι παρτίδα σκάκι στην ιστορία του σινεμά. Το πλάνο δείχνει μάτια, χείλη, δάχτυλα και πόδια. Όνειρο για τους φετιχιστές.

Ο χορός στο Dirty Dancing

Και εδώ αποτελεί προκαταρκτικό για σεξάκι, το οποίο όμως δεν βλέπουμε. Αντ’ αυτού ο χορός ο ίδιος είναι άκρως ερωτικός και συναισθηματικά φορτισμένος. Επίσης αποδεικνύει περίτρανα πως ο Patrick Swayze ήταν ο βασιλιάς του «ντυμένου» αισθησιασμού.

via 

Όλη η επικαιρότητα