Ηλεία

Οι πρόεδροι έχουν το λόγο… – Οι 15 «ψυχές» του δήμου Πηνειού μιλούν αποκλειστικά στην «Πατρίς»

Ακούστε το άρθρο

Ύδρευση, ασφάλεια, καθαριότητα, φωτισμός, δρόμοι είναι τα κοινά προβλήματα


Είναι η «ψυχή» των Δήμων, οι συνδετικοί κρίκοι μεταξύ των πολιτών και της δημοτικής αρχής, οι αιρετοί που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα του χωριού τους και με πάθος δίνουν αγώνα για την επίλυσή τους μέσω των αρμοδίων οργάνων του δήμου.

Οι πρόεδροι των συμβουλίων Κοινοτήτων του δήμου Πηνειού, τόσο οι παλαιοί όσο και οι νέοι έχουν κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για τον τόπο τους και τον σεβασμό προς τους συμπολίτες τους. Φυσικά συμπαραστάτες στον αγώνα τους είναι και τα υπόλοιπα μέλη των συμβουλίων.

Η «Πατρίς» συνομίλησε και με τους 15 προέδρους οι οποίοι επιγραμματικά αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όλοι έχουν άριστη συνεργασία με την νέα δημοτική αρχή και θεωρούν καλό δείγμα γραφής την πρωτοβουλία  του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου  ο οποίος τους κάλεσε το περασμένο Σάββατο για μια πρώτη συνάντηση στην αίθουσα του ΔΣ στη Γαστούνη.

 

ΓΑΣΤΟΥΝΗ

Μητσοπούλου Τσιόγκα Μαρία

«Πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει ο Βιολογικός, είναι μεγάλο θέμα. Η υδροδότηση όσον αφορά ποσότητα και ποιότητα είναι επίσης σοβαρό θέμα, όπως και η καθαριότητα γενικά. Στην περιοχή Αγγινάρα τα έργα έχουν σταματήσει στη μέση. Με την λαϊκή το πρόβλημα φαίνεται πως λύνεται μετά την τοποθέτηση ιδιωτικής φύλαξης. Θέλουμε να δημιουργηθεί και μια ακόμη παιδική χαρά στην περιοχή της Παναγίας Καθολικής»

ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ

Πουλής Τάσος

«Έχουμε άριστη συνεργασία με την σημερινή δημοτική αρχή: Το Βαρθολομιό ήταν βυθισμένο στο σκοτάδι. Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε φως. Αντικαταστήσαμε 40 λαμπτήρες στο δρόμο προς Θίνες και τώρα εξετάζουμε τον φωτισμό στον δρόμο από τον «Κόμβο» προς Βρανά. Το Βαρθολομιό ήταν βυθισμένο στο σκοτάδι τόσα χρόνια αλλά η εικόνα αλλάζει. Το σκηνικό άλλαξε άρδην με την σημερινή δημοτική αρχή. Όλοι ανταποκρίνονται άμεσα στην επίλυση προβλημάτων»

 

ΤΡΑΓΑΝΟ

Νίκος Τσάκωνας

«Υπάρχει έντονη παραβατικότητα. Διαρρήξεις, κλοπές, αυτοκίνητα και δίκυκλα το βράδυ χωρίς πινακίδες, «περίεργες» συναλλαγές τα βράδια από περίεργους τύπους.  Πρέπει να γίνει διαπλάτυνση του δρόμου από το Τραγανό προς Αγία Μαύρα γιατί ο δρόμος είναι στενός και επικίνδυνος και γενικότερα να δοθεί προσοχή στην αγροτική οδοποιία»

ΛΕΥΚΟΧΩΡΙ

Δρούλιας Αθανάσιος

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους Ρομά. Κάθε μέρα έχουμε και ένα περιστατικό διάρρηξης ή κλοπής. Πριν από μερικές μέρες ξήλωσαν κεραμίδια από ένα σπίτι και προχθές πήραν λαμαρίνες από κάποιο άλλο. Πρέπει να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη του ΑΤ Γαστούνης. Θα ζητήσουμε από τον Δήμο να δημιουργηθούν υποδομές για τους ανθρώπους αυτούς γιατί οι συνθήκες που ζουν είναι άθλιες και τίθεται θέμα δημόσιας υγείας»

ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Φώτης Λάλος

«Φλέγον θέμα είναι το νερό, η επάρκειά του και η ποιότητά του. Το καλοκαίρι που φεύγει δεινοπαθήσαμε. Επισκευάσθηκε ο υδατόπυργος στο Ρουπάκι αλλά δεν είμαι σίγουρος αν το θέμα της υδροδότητησης λύθηκε. Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι συνάνθρωποί μας που πότιζαν το γκαζόν ενώ κάποιοι άλλοι δεν είχαν νερό. Είναι καιρός να δούμε και τι θα γίνει με την λειτουργία του Ινστιτούτου Κοροίβου»

ΚΑΡΔΙΑΚΑΥΤΙ

Πέτρος Λουκόπουλος

«Δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να τελειώσει ο δρόμος που οδηγεί από το Καρδιακαύτι στα Καβάσιλα. Πρόκειται για ένα τμήμα περίπου 500 μέτρων που για άγνωστο λόγο έχει «κολλήσει» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Επίσης θα πρέπει να δοθεί προσοχή στην αγροτική οδοποιία γενικότερα ειδικά τους χειμερινούς μήνες ώστε οι δρόμοι να είναι προσπελάσιμοι»

 

ΚΑΛΥΒΙΑ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ

Σπυριλιώτης Θεόδωρος

«Ο φωτισμός της ΔΕΗ στον κεντρικό δρόμο είναι ανεπαρκής. Υπάρχει θέμα με την καθαριότητα, δεν υπάρχουν οδοκαθαριστές και πολλές φορές αναλαμβάνουν δράση οι εθελοντές ή πληρώνω εργάτες από την τσέπη μου.  Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τον δρόμο από τη γέφυρα της Μπούκας και για 4 χιλιόμετρα μέχρι την άσφαλτο που οδηγεί από Καλύβια προς παραλία. Ο δρόμος είναι απροσπέλαστος»

ΚΑΒΑΣΙΛΑ

Βάγγης Σωκράτης

«Υπάρχει  πρόβλημα με την ποιότητα του νερού. Στον τομέα της καθαριότητας κάποιοι κάδοι χρειάζονται αντικατάσταση. Επίσης υπάρχουν κτίρια ημιτελή όπως το Πολιτιστικό Κέντρο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και στο μεταξύ λεηλατήθηκε αλλά και άλλα δημοτικά κτίρια που χρειάζονται επισκευές. Καταγράφουμε τα προβλήματα και δίνουμε αγώνα για την επίλυσή τους»

ΔΗΜΗΤΡΑ

Γιατράς Αθανάσιος

«Δεν υπάρχει προσωπικό για την καθαριότητα. Η αποκομιδή απορριμμάτων πρέπει να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα. Έχουμε αυτάρκεια νερού αφού έχουμε δική μας γεώτρηση, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι κατάλληλο για πόση αφού δεν γίνονται αναλύσεις. Η αγροτική οδοποιία είναι σε καλή κατάσταση γιατί έχουμε καλή συνεργασία με τον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων. Επίσης σε καλή κατάσταση είναι και ο ηλεκτροφωτισμός »

ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ

Γεωργόπουλος Βασίλης

«Έχουμε θέμα με την υδροδότηση ειδικά τους θερινούς μήνες. Κάνουμε μια προσπάθεια να επισκευάσουμε τον χώρο του αναψυκτηρίου στην πλατεία και με δημοπράτηση να το ενοικιάσουμε. Υπάρχει θέμα με τα φρεάτια στον κεντρικό δρόμο τα οποία μετά την ασφαλτόστρωση βρίσκονται χαμηλά και υπάρχει κίνδυνος το χειμώνα με τις πλημμύρες να σκοντάψει εκεί κάποιος και να έχουμε ατύχημα»

ΛΥΓΙΑ

Τσεκούρας Γεώργιος

«Το τουριστικότερο κομμάτι του δήμου και ίσως της Ηλείας είναι η Λυγιά με την Γλύφα και την παραλία της καθώς και το Αρκούδι.  Χρειάζεται λοιπόν βελτίωση του δρόμου από την Γλύφα προς το Αρκούδι, δρόμος που το καλοκαίρι «βουλιάζει» από τα νερά και τη λάσπη. Επίσης είναι απαραίτητο να υπάρχει σωστή πρόσβαση προς τις υπέροχες παραλίες μας. Να γίνει αυτονόμηση της υδροδότησης του Αρκουδίου που το καλοκαίρι γεμίζει από τουρίστες.»

ΜΑΧΟΥ

Τσεκουράς Γρηγόρης

«Έχουμε θέμα με την καθαριότητα. Δεν υπάρχουν οδοκαθαριστές και αναλαμβάνουν συχνά δράση εθελοντές από το Μάχου, δεν γίνεται διαφορετικά.. Υπάρχει θέμα με την υδροδότηση τόσο σε επάρκεια ειδικά τους θερινούς μήνες όσο και σε ποιότητα. Τα προβλήματα στην αγροτική οδοποιία είναι λίγα και ελεγχόμενα. Θα δώσουμε μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας»

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ

Τσατσός Αθανάσιος

«Είναι απαραίτητη η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης ηλικίας περίπου 40 ετών που ευτυχώς είναι πλαστικοί σωλήνες. Με την πάροδο των ετών αυξήθηκαν οι παροχές και φυσικά ανεβαίνει και η πίεση του νερού με αποτέλεσμα οι σωλήνες σε πολλά σημεία να σπάνε. Χρειάζεται επισκευή το παλαιό κτίριο του δημοτικού σχολείου όπου λειτουργεί το τμήμα ζωγραφικής και χρειάζεται και επισκευή το κτίριο του Κοινοτικού Γραφείου, όπως και η κεντρική πλατεία »

 

ΡΟΥΠΑΚΙ

Ρέγκλης Κώστας

«Ο προηγούμενος πρόεδρος Θανάσης Σταυρόπουλος παρέδωσε ένα Ρουπάκι χωρίς προβλήματα. Ήταν τυχερό το χωριό μας που τον είχε πρόεδρο τόσα χρόνια αλλά και τώρα συνεχίζει να είναι δίπλα μας. Μεγάλο πρόβλημα οι πυλώνες της ΔΕΗ στην πλατεία του χωριού. Παρά τα αιτήματα ετών δεν έχουν απομακρυνθεί και δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία. Έχουμε τρία συσκευαστήρια και δύο πρατήρια καυσίμων και η κίνηση τα καλοκαίρια ειδικά είναι πολύ μεγάλη. Επίσης έχουμε κάνει αίτηση για αγορά οικοπέδου για δημιορυγία Παιδικής χαράς και χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων. Έχουμε πρόβλημα υδροδότησης »

 

ΣΙΜΙΖΑ

Κολοτούρος Πέτρος

«Πρέπει άμεσα να γίνει επέκταση δικτύου ύδρευσης γιατί από τα τριάντα σπίτια τα τρια είναι χωρίς παροχή.  Επιτακτική είναι η ανάγκη καθαρισμού του κεντρικού δρόμου αφού τον έχουν πνίξει τα βάτα και υπάρχει θέμα οδικής ασφάλειας. Αλλά και οι δρόμοι προς τις καλλιέργειες είναι σε άσχημη κατάσταση. Χρειάζονται χαλίκι και στρώσιμο από γκρειντερ»

Όλη η επικαιρότητα