Ηλεία

Η πρώτη ενωτική πρωτοβουλία από τον νέο δήμαρχο Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων του τόπου αλλά και την δρομολόγηση κοινών διεκδικήσεων μέσα από μια διαδημοτική λειτουργία, αναλαμβάνει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος του Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος θέλει να δώσει τέλος σε οτιδήποτε μίζερο έφερνε σε διάσταση και κρατούσε σε απόσταση τους αιρετούς και τις Δημ. Αρχές σε αντίστοιχους Δήμους της Ηλείας, υπερτονίζοντας την ενωτική προσπάθεια η οποία πρέπει να υπάρξει για το καλό του τόπου.

Έτσι, διευρύνοντας ένα πνεύμα συνεργασίας, απαραίτητο για να πάει ένα ακόμη βήμα μπροστά ο τόπος, έχει ήδη πραγματοποιήσει και θα επιδιώξει και στο άμεσο μέλλον μια σειρά από συναντήσεις με τους υπόλοιπους Δημάρχους του Νομού. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο συναντήσεις που έγιναν ήδη φαίνεται να έχουν από τώρα θετικά αποτελέσματα. Η μία ήταν με τον νέο Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, και η δεύτερη με τον νέο Δήμαρχο Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλο. Στο τραπέζι της συζήτησης ετέθησαν κορυφαία ζητήματα που θα απασχολήσουν τον τόπο τους επόμενους μήνες και τα οποία ανεξαρτήτως αν αφορούν κυρίαρχα έναν ΟΤΑ χρειάζονται την συμπαράσταση και την σύμπλευση χειρισμών και των υπολοίπων στην Ηλεία.

Για προφανείς λόγους, τα θέματα αυτά δεν διέρρευσαν, αλλά δεν αποκλείεται να έρθουν στη δημοσιότητα εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή από τον κ. Αντωνακόπουλο και με τους υπόλοιπους ομολόγους του! Αυτό θα έχει συμβεί σίγουρα μέχρι την επίσημη ανάληψη καθηκόντων από όλους τον Σεπτέμβριο ώστε μέχρι τότε να κλείσει ο πρώτος κύκλος των επαφών και συνενοήσεων και να ξεκινήσουν ακολούθως επί της ουσίας οι δράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες θέματα που μπαίνουν σε προτεραιότητα, είναι αναμφίβολα ο δρόμος Πύργου – Πατρών, η πρόταση για δημιουργία νέων επενδύσεων, η διαπολιτισμική συνεργασία, η κατασκευή και του οδικού δικτύου Νότιας Ηλείας, η κατάργηση του Π.Δ. για Κυπαρισσιακό Κόλπο, η διεκδίκηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, για το Περιβάλλον κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Δήμαρχος Πύργου αναλαμβάνει τέτοια πρωτοβουλία, και δείχνει ξεκάθαρη την τάση και την πρόθεση του κ. Τάκη Αντωνακόπουλου, για συλλογική προσπάθεια πάνω στα μεγάλα έργα του τόπου.

Το γεγονός μάλιστα αυτό, έχει ήδη εκτιμηθεί από τους αιρετούς που δείχνουν να συμφωνούν σε μια νέα αντίληψη και πρακτική, που πέραν των άλλων καταδεικνύει και την δυναμική που πλέον μπορεί και θα πρέπει να αποκτήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Περιφέρεια και την Ηλεία.

Ενδεχομένως για όλα τα παραπάνω ζητήματα και μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων τους οι νέοι Δήμαρχοι να προχωρήσουν και σε κοινή συνέντευξη.

Όλη η επικαιρότητα