Ελλάδα

Η πρώτη νύχτα Μιχαλολιάκου-Λαγού στη φυλακή

nyxta.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη τους νύχτα ως «τρόφιμοι» της γυναικείας πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού πέρασαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες που έδωσαν στους δυο ανακριτές Χρ. Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα που διενεργούν την ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Και οι δυο οδηγήθηκαν σε κελιά των φυλακών που ανακατασκευάστηκαν με διαδικασίες «εξπρές», ενώ σήμερα στον ίδιο χώρο θα μεταφερθεί και ο Χρήστος Παππάς που επίσης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη χθεσινή απολογία του.

Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής και ο βουλευτής της Γιάννης Λαγός θα προαυλίζονται μόνοι τους, χωρίς να μπορούν δηλαδή να έρθουν σε επαφή με τους άλλους «επώνυμους» της γυναικείας πτέρυγας.

Ανάμεσά τους βρίσκονται οι πρώην υπουργοί Άκης Τσοχατζόπουλος και Ντίνος Μιχαηλίδης (πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου) που κρατούνται για την υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος από μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών.

Επίσης στην ίδια πτέρυγα, δηλαδή τη γυναίκεια, εκτίουν τις βαριές ποινές πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις για συμμετοχή στην 17 Νοέμβρη.

Ανάμεσα τους ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Βασίλης Τζωρτζάτος, ο Χρ. Ξηρός και άλλοι.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αν. Αραβαντινό, όσο οι προφυλακισμένοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είναι λιγότεροι από δέκα, ο καθένας τους θα κρατείται μόνος του σε δικό του κελί.

Στα κελιά επιτρέπεται να υπάρχει μόνο τηλεόραση, ενώ για τις επικοινωνίες τους με συγγενείς ή τους συνηγόρους τους οι κρατούμενοι θα χρησιμοποιούν καρτοτηλέφωνα.

Στις φυλακές Μαλανδρίνου, υψίστης ασφαλείας θα οδηγηθεί ο Γιώργος Πατέλης, εκεί όπου βρίσκεται προφυλακισμένος και ο Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος κατά δήλωσή του, δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.

Στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών θα κρατείται η ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη, που υπηρετούσε στην ασφάλεια Πειραιά.

Η ανθυπαστυνόμος είχε στενή σχέση με τον Πατέλη και εκτιμάται πως τον τροφοδοτούσε με πληροφορίες για ενδεχόμενες αστυνομικές έρευνες, προστατεύοντας τους Πυρήνες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Την ίδια στιγμή ελέγχεται αν χρησιμοποίησε την ιδιότητά της δίνοντας ευαίσθητα δεδομένα αλλοδαπών, όπως διευθύνσεις και τηλέφωνα, τα οποία δέχονταν στη συνέχεια επισκέψεις από τους μπράβους της Νίκαιας και του Πειραιά.

Αμέσως μετά τη δολοφονία είχαν ανταλλάξει οι δύο τους τηλεφωνήματα, για να «καλύψουν» το γεγονός, όπως καταγράφηκε από τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων.

Η ανθυπαστυνόμος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε και τον πιο δραστήριο ρόλο.

πηγή:protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα