Ψυχαγωγία

Η σειρά «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» έρχεται για να σαρώσει

Ακούστε το άρθρο

Έχουν περάσει πέντε μήνες από την ημέρα που ανακοινώθηκε η απόκτηση των δικαιωμάτων της σειράς από το Amazon έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύντομα θα υπάρξουν περισσότερα νέα και εξελίξεις αφού στο συμβόλαιο υπάρχει ρήτρα που επιβάλλει την έναρξη της παραγωγής της σειράς εντός διετίας.

Ύστερα από τη μάχη μεταξύ Amazon και Neflix για το ποια εταιρία θα αποκτήσει τα δικαιώματα μεταφοράς του έπους της Μέσης Γης στη μικρή οθόνη, η πρώτη κατάφερε να επικρατήσει. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι η εταιρία δεσμεύεται μέσω συμβολαίου για τη δημιουργία τουλάχιστον πέντε σεζόν. Το γεγονός αυτό αναμένεται να κάνει τη σειρά ως την ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή όλων των εποχών. Το συνολικό κόστος της παραγωγής αναμένεται να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο.

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι η Amazon είναι παραπάνω από έτοιμη να ξεπεράσει το ΗΒΟ και την παραγωγή του Game of Thrones, έχοντας ήδη δαπανήσει 250 εκ. δολάρια για την αγορά των δικαιωμάτων του prequel.

Στον σχεδιασμό της συμφωνίας συμμετείχε προσωπικά και ο πρόεδρος της Amazon Τζεφ Μπέζος, γεγονός που πιστοποιεί τη σοβαρότητα του εγχειρήματος. Αναμφίβολα, η σειρά αναμένεται να κοστίσει πολύ περισσότερο σε σχέση με τις σειρές που βγάζει έως τώρα η εταιρία.

Το πρώτο δελτίο τύπου που είχε κυκλοφορήσει ανέφερε πως:

«Τοποθετημένη στη Μέση Γη, η τηλεοπτική προσαρμογή θα εξερευνήσει νέες ιστορίες που προηγούνται της «Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού» του Τόλκιν». Η συμφωνία περιλαμβάνει και πιθανές spin-off σειρές.

Στην συμφωνία εντάχθηκε και η Warner Bros με τη New Line, αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί υλικό από τις ταινίες του Πίτερ Τζάκσον στο εγχείρημα. Ο σκηνοθέτης βρίσκεται αυτή τη περίοδο σε συζητήσεις για το εάν θα συμμετέχει στη παραγωγή και στη σκηνοθεσία του δημοφιλούς franchise.

Με αυτά τα δεδομένα και αφού η τριλογία του «Χόμπιτ» έχει μεταφερθεί ήδη στο κινηματογράφο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η σειρά να βασίζεται στο «Σιλμαρίλλιον», την ιστορία της πρώτης εποχής, στην οποία αναφέρονται κατά καιρούς οι ήρωες του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” όπως τα ξωτικά Έλροντ και Γαλάντριελ που ζούσαν από τότε. Πρόκειται δηλαδή για την ιστορία της δημιουργίας της Μέσης-γης.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, πρόκειται για μια υπερπαραγωγή τόσο για τα δεδομένα της μικρής, όσο και για την μεγάλη οθόνη. Για να γίνουν αντιληπτά τα μεγέθη, κάθε επεισόδιο του Game Of Thrones κοστίζει 6 εκατομμύρια δολάρια, ενώ κατά την έκτη σεζόν το κόστος έφτασε τα 10 εκ. ανά επεισόδιο.

Επίσης, το συνολικό μπάτζετ για κάθε κινηματογραφική ταινία του Άρχονται, υπολογίζεται σύμφωνα με το IMDB στα 94 εκ. δολάρια, πο σημαίνει πως και οι τρεις ταινίες μαζί δεν θα κοστίζουν παρά το ένα τρίτο της σειράς.

Πηγή: news247

Όλη η επικαιρότητα