Ψυχαγωγία

Οι σειρές που θα αντικαταστήσουν το GoT

Ακούστε το άρθρο

Το Game of Thrones, όποια κι αν είναι η γνώμη σου για την τροπή που πήρε στους τελευταίους του κύκλους, άλλαξε την τηλεόραση. Μέχρι τότε, οι σειρές φαντασίας βρίσκονταν σε άλλη μοίρα: χαμηλότερο κόστος παραγωγής, φτηνιάρικα εφέ, σαπουνοπερέ πλοκές για να ικανοποιούν το κατά βάση εφηβικό κοινό τους. Μέχρι που το HBO αποφάσισε να ρισκάρει με μια σοβαρή σειρά φαντασίας, να ρίξει πολλά λεφτά από πίσω και να τραβήξει ένα πιο ενήλικο και ψαγμένο κοινό.

Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η πιο δημοφιλής σειρά της δεκαετίας, αποδεικνύοντας ότι το κοινό διψάει για δράκους, αίμα και μαγεία—αρκεί το γράψιμο να είναι καλό. Και έχουν ανακοινωθεί περίπου εφτά εκατομμύρια νέες σειρές που θα ακολουθούν αυτό το μοτίβο, φέρνοντας στην οθόνη μας ιστορίες που έχουν αγαπηθεί από τους απανταχού nerds και λάτρεις της φαντασίας. Κι αυτές είναι που περιμένουμε πώς και πώς.

Lord of the Rings, Amazon

Όταν πρωτοακούσαμε ότι το Amazon Prime σκοπεύει να φτιάξει σειρά βασισμένη στις ιστορίες εκτός της τριλογίας, ενθουσιαστήκαμε. Ναι, η δεύτερη τριλογία, του Χόμπιτ, σίγουρα δεν ήταν και ό,τι καλύτερο, ειδικά σε σύγκριση με τις αριστουργηματικές πρώτες τρεις ταινίες, αλλά σε μορφή τηλεοπτικής σειράς (και ειδικά με πέντε σεζόν να έχουν ήδη εγκριθεί από πριν και ένα budget που φημολογείται ότι αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια) η ιστορία θα αναδειχθεί όπως της αξίζει. Και, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν έχουμε απλώς μεγάλες προσδοκίες για αυτό· είμαστε ήδη σίγουροι ότι θα είναι τέλειο.

The Witcher, Netflix

Η σούπερ δημοφιλής σειρά βιβλίων και ακόμα πιο δημοφιλής σειρά (άψογων) παιχνιδιών θα μας συστήνει τον ίσως-όχι-πλέον-Σούπερμαν Χένρι Κάβιλ ως τον φοβερό πολεμιστή Γκέραλτ, που σκοτώνει τέρατα και μπλέκεται παρά την θέλησή του σε τεράστιους αγώνες εξουσίας. Ο κόσμος που έχει χτίσει μέσα από τα βιβλία του ο Αντρέι Σαπκόφσκι προσφέρει άπειρο υλικό, και εμείς αναμένουμε.

The Chronicles of Narnia, Netflix

Οι ταινίες πήγαν να ξεκινήσουν δυναμικά, έπειτα πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Και, είναι αλήθεια, ο κόσμος της Νάρνια δεν είναι εύκολος να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη, καθώς δεν πρόκειται και για τα πιο εύκολα κείμενα. Στην μικρή οθόνη, όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε πια, γίνονται θαύματα. Και ένα τέτοιο θαύμα περιμένουμε να κάνει και το Netflix με την ιστορία των παιδιών που ανακαλύπτουν έναν μαγικό κόσμο, όπου ένα λιοντάρι (που λίγο-πολύ είναι ο Ιησούς) τους μαθαίνει αλήθειες για την ζωή. Να πούμε ότι χαιρόμαστε, επειδή αυτό είναι και κάτι που θα μπορείς να δεις με τα παιδιά σου.

Game of Thrones Prequels, HBO

Και που τελείωσε το Game of Thrones; Μέχρι και πέντε σειρές φαίνεται να έχει στα σκαριά το HBO βασισμένες στον κόσμο του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν. Υπερβολή; Ίσως. Αλλά κρίνοντας από την προσοχή (και τα λεφτά) που έδωσε το κανάλι σε αυτή την παραγωγή, αμφιβάλλουμε αν το τελικό περιεχόμενο θα είναι απλά ένα περιττό άρμεγμα της αγελάδας. Όχι, περιμένουμε φανταστικές ιστορίες – που λέγεται ότι θα διαδραματίζονται χιλιάδες χρόνια πριν από τις περιπέτειες του Τζον και της Ντενέρις – γεμάτες ηθικά (και ρητορικά, πολλές φορές) ερωτήματα και εξαιρετικά πλάνα. Α, και Ναόμι Γουότς πρωταγωνίστρια σε ένα από αυτά.

His Dark Materials, BBC και HBO

Η Τριλογία του Κόσμου του Φίλιπ Πούλμαν είναι ένα έργο ίσως εξίσου σημαντικό με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών… κι ας μην έγινε ποτέ τόσο εξωφρενικά δημοφιλές. Η πρώτη απόπειρα για μεταφορά του στον κινηματογράφο ήταν μια τραγική αποτυχία, αλλά το τρέιλερ που βγήκε πριν λίγο καιρό έχει αναπτερώσει τις ελπίδες μας ότι θα δούμε επιτέλους να μεταφέρεται σωστά αυτή η φοβερή ιστορία για το τι είμαστε, πού πάμε, γιατί πάμε και – κυρίως – για βαριά οπλισμένες αρκούδες. Γιόρεκ Μπάρνισον, είμαστε τόσο έτοιμοι για ‘σένα.

via

Όλη η επικαιρότητα