Ηλεία

Η σπείρα με τα τηλέφωνα «κτύπησε» στην Ανδραβίδα: Ηλικιωμένη έδωσε 1500 ευρώ για «να σωθεί η κόρη»

Ακούστε το άρθρο

Οι απατεώνες με τα τηλέφωνα είναι εδώ και συνεχίζουν τα επιλεκτικά «χτυπήματα». Προχθές στο στόχαστρό τους βρέθηκε μια ηλικιωμένη που ζει μόνη της στην Ανδραβίδα.

Το τηλέφωνο της γυναίκας κτύπησε αργά το βράδυ και ο άνδρας από την άλλη άκρη την έπεισε να του παραδώσει 1500 «για να γλιτώσει την κόρη της από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη».

Η σπείρα, ήταν καλά πληροφορημένη και για την συγκεκριμένη περίπτωση ήξερε πως η κόρη της ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία μένει μόνη της στην Ανδραβίδα, είναι κάτοικος Γερμανίας. Έτσι αργά προχθες το βράδυ πήραν τηλέφωνο στο σπίτι, εμφανιζόμενοι ως αστυνομικοί οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπόθεση της κόρης της η οποία είχε προξενήσει τροχαίο ατύχημα και για να μην πάει φυλακή θα έπρεπε να καταβληθεί το ποσό των 1500 ευρώ.

Η ηλικιωμένη γυναίκα για να σώσει το παιδί της, είπε πως έχει τα χρήματα και θα τα δώσει χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι απατεώνες τότε είπαν πως σε λίγη ώρα θα φτάσει στο σπίτι της αστυνομικός ντυμένος με πολιτικά για να παραλάβει το ποσό.

Πράγματι λίγη ώρα αφού η ηλικιωμένη γυναίκα έδωσε τα χρήματα  πήρε τηλέφωνο την κόρη της στην Γερμανία και τότε διαπίστωσε πως όλα ήταν ψέματα. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές της περιοχής προκειμένου από τις μαρτυρίες της γυναίκας να βρεθούν οι  απατεώνες. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή της Ανδραβίδας και άλλοι κάτοικοι  έχουν καταγγείλει στην Αστυνομία παρόμοια συμβάντα.

Όλη η επικαιρότητα