Media Ελλάδα

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του Άγγελου Πυριόχου, 29 χρόνια μετά το αεροπορικό ατύχημα του

Ακούστε το άρθρο

Ημέρα μνήμης για τον δημοσιογράφο 

Ο δημοσιογράφος, Άγγελος Πυριόχος, κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων του μοιράζεται με τους φίλους του το περιστατικό που παραλίγο να του κοστίσει την ίδια του την ζωή. Όπως κάθε χρόνο λοιπόν έτσι και φέτος ο ίδιος θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους δυο συγκλονιστικές φωτογραφίες κι ένα μήνυμα για εκείνη την ημέρα.

«16 Απρίλιου 1990. Ξαναγεννήθηκα σε μια χαράδρα στον Πάρνωνα. Παραμένω αναχωρητής και έχω δώρο 29 γενέθλια και όση αγάπη κατάφερα να πάρω και να δώσω», γράφει ο ίδιος και οι φωτογραφίες συγκλονίζουν ενώ λίγο πιο κάτω σε σχόλιο αναφέρει: «Το μοιράζομαι μαζί σας σήμερα γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει ότι η ζωή είναι μια κλωστή δώρο».

Ο Άγγελος Πυριόχος είχε μιλήσει για το ατύχημα που λίγο είχε λείψει να του κοστίσει τη ζωή και πριν από πέντε χρόνια.  «Σαν σήμερα πριν 24 χρόνια (έγραφε τότε), ένα τετραθέσιο αεροπλάνο επιστρέφει από Σπάρτη. Ο κασκαντέρ πιλότος δεν δέχεται τις συμβουλές των πιλότων της αερολέσχης να βγει Μονεμβάσια για να αποφύγει την κακοκαιρία, προσπαθεί να ανεβάσει το αεροσκάφος πάνω από τον Πάρνωνα και λίγο πριν φτάσει στην κορυφή του και αφού έχει χάσει το ένα φτερό από σύγκρουση σε χαράδρα, πέφτει. Μέσα είμαστε 4 άτομα. Ο Αλέξης φεύγει να καλέσει βοήθεια. Διαδρομή 4 ωρών δύσκολη και άγνωστη γίνεται σε μισή ώρα. Το πρώτο αυτοκίνητο που περνά ανήκει στον διευθυντή του νοσοκομείου της Σπάρτης. Οι κάτοικοι από το Γεράκι ξεκινούν για βοήθεια. Έχω μείνει μέσα στο κουφάρι του σκάφους. Με βλέπω. Είναι η ώρα για το ταξίδι. Μόνο που ο άγγελος είναι σαφής. “Δεν είσαι Άγγελος είσαι Ευάγγελος “.

Οι γιατροί με θεωρούν κλινικά νεκρό. Οι γονείς το μαθαίνουν από την τηλεόραση. Μετά μιλούν για θαύμα. Εγώ κάτι μεταξύ Χάνιμπαλ και δημιούργημα του Φρανκενστάιν. Ανοίγω τα μάτια στο ΚΑΤ και είναι ο Ζαμπέτας με τον όρο στο χέρι να μου τραγουδάει. Σκηνές ροκ που λέει και ο Νιόνιος. Από τότε ο Ευάγγελος ευαγγελίζεται και παλεύει. Το ψάχνει, δεν βρίσκει απαντήσεις, δεν χωράνε στο μυαλό του, στο μυαλό μου. Όσοι περνούν κερδίζουν. Δόξα , βραβεία, επιτυχίες. Εγώ έχω τη χαρά να δίνω. Σήμερα έχω γενέθλια. Είμαι 24 χρόνια αναστημένος. Είμαι καλά, με λένε Άγγελο και για μένα δεν μπορώ να ευαγγελιστώ τίποτα», είχε περιγράψει, προ πενταετίας, όταν συμπληρώνοντας 24 χρόνια από το ατύχημα.

Δείτε παρακάτω τις εικόνες που ανέβασε ο ίδιος στα social media:

PYRIOXOS

Πηγή: protothema.gr 

Όλη η επικαιρότητα