Αθλητισμός Αχαϊα

Η συνέντευξη τύπου του Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή της Οργανωτικής Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων

Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, κ. Νίκος Παπαδημάτος, με θέμα την προετοιμασία της Πάτρας για την διοργάνωση του σημαντικού αθλητικού γεγονότος.

Καταρχάς, ο Ν. Παπαδημάτος αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποδεχθεί την τιμητική πρόταση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη να αναλάβει την προεδρία της Ο.Ε. και συγκεκριμένα αφενός στη σχετική δέσμευση που ανέλαβε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή απέναντι στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων και αφετέρου στις πληγές που άφησε η αδυναμία της Ελλάδας να διοργανώσει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 και της Πάτρας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2006.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε. των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια των λίγων ημερών που μεσολάβησαν από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι σήμερα έγινε κοινωνός πολλών ζητημάτων και πληροφοριών με αρνητικό πρόσημο. «Δεν καταλογίζω σε κανέναν τίποτα, αλλά και δεν αφήνω τίποτα εκτός διερεύνησης» είπε ο κ. Παπαδημάτος και πρόσθεσε ότι στα θέματα διαχείρισης του δημοσίου χρήματος είναι αυτονόητη υποχρέωση των προσώπων που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης να σέβονται και το τελευταίο ευρώ.

Όσον αφορά τις δημόσιες συζητήσεις που γίνονται για το προηγούμενο διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων του, αλλά και όσα κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας ή του μεταφέρονται ως καταγγελίες, είπε ότι καταγράφονται και μπορεί ο καθένας να το καταθέσει στη Γραμματεία της Ο.Ε. για να απαντηθεί μετά το τέλος των Αγώνων. «Δεσμεύομαι μετά τις 2 Σεπτεμβρίου να απαντήσω και στην τελευταία ερώτηση ή καταγγελία που θα μας τεθεί, είτε ενέχει αλήθεια, είτε περιέργεια, είτε ψεύδος» είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι έχει ορίσει νομικό σύμβουλο, ορκωτό λογιστή, λογιστή και σύμβουλο προκειμένου να επεξεργαστούν τα στοιχεία της Ο.Ε. στο προηγούμενο διάστημα.

«Από σήμερα και μετά έχουμε μπροστά μας τους Αγώνες. Οι αγώνες θα γίνουν και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνονταν πριν αναλάβω εγώ. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού» επεσήμανε ο κ. Παπαδημάτος. Και ανέφερε ότι από τις 18 συμβάσεις η νέα Ο.Ε. δεν βρήκε ούτε μία υπογεγραμμένη στα μεγάλα θέματα της διοργάνωσης, παρά μόνο υπέγραψε τέσσερις που είχαν ήδη κατακυρωθεί από την προηγούμενη διοίκηση. Οι διαγωνισμοί άλλων οκτώ συμβάσεων κηρύχθηκαν άγονοι ενώ για άλλες πέντε συμβάσεις δεν έγινε καν προκήρυξη.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε. ενημέρωσε ότι η νέα διοίκηση μπήκε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης ούτως ώστε να αναθέσει συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ώστε να γίνουν οι αγώνες. «Θα το κάνουμε με διαφάνεια και νομιμότητα, και πάντα υπό την επίβλεψη του νομικού συμβούλου. Προσπαθούμε να κάνουμε παράλληλα και οικονομίες όπου μπορούμε. Βρήκαμε έναν προϋπολογισμό 5-5,5 εκατ. ευρώ και το ταμείο δεσμευμένο με ισόποσες συμβάσεις» είπε ο κ. Παπαδημάτος και προανήγγειλε ότι θα υπάρξει και συμπληρωματική οικονομική συνδρομή του υφυπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για να καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί από το φορέα το προηγούμενο διάστημα.

Με την ευκαιρία της σημερινής συνέντευξης Τύπου ζήτησε τη συνδρομή των ΜΜΕ στην προβολή του σημαντικού διεθνούς αθλητικού γεγονότος που θα διοργανώσει η Πάτρα σε λίγες ημέρες και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα που έχει εντοπίσει.

«Οι αγώνες θα γίνουν και θα είναι καλοί. Θα μπορούσαν σίγουρα να είναι καλύτεροι. Από τις 2 Σεπτεμβρίου σας δίνω το λόγο της τιμής μου ότι δεν θα μείνει τίποτα αναπάντητο και δεν θα επικαλυφθεί. Αλλά και όπου υπάρχει παραπληροφόρηση, ψέμα, κακοήθεια θα είμαστε απέναντι» τόνισε ο Πρόεδρος της Ο.Ε. και επεσήμανε ότι οι ΙΙ Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες είναι πέρα και πάνω από κόμματα.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο project manager και μέλος της Ο.Ε. Ηλίας Δαλαϊνας, ο οποίος ενημέρωσε ότι δεν έχει αλλάξει ο σχεδιασμός ως προς τις αθλητικές   εγκαταστάσεις (Νότιο Πάρκο, Πλαζ και κολυμβητήριο «Πεπανός») ενώ το Κέντρο Διαπίστευσης ήδη ετοιμάζεται στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι.

Για τις τελετές έναρξης και λήξης ο κ. Δαλαϊνας ανέφερε ότι θα γίνουν στις εγκαταστάσεις «Άρτεμις», δεξιά και αριστερά του κολυμβητηρίου του ΝΟΠ. Υπενθύμισε ότι οι εγκαταστάσεις είναι προσωρινές και για αυτό στήνονται και ξεστήνονται την τελευταία στιγμή. Στην Πλαζ (αθλητική εγκατάσταση «Ήρα») ξεκινούν οι διαμορφώσεις σύντομα και από σήμερα ξεκίνησε να στήνεται η τέντα όπου θα γίνεται η σίτιση όλων των αθλητών, συνοδών αποστολών, κριτών, διαιτητών κ.λ.π. Το «Πεπανός» εκσυγχρονίζεται για να φιλοξενήσει δύο ημέρες αγωνιστικών δραστηριοτήτων στο Fin Swimming ενώ το αγώνισμα του θαλασσίου σκι θα γίνει στην Πλαζ εκτός από το σλάλομ που λόγω υψηλών ταχυτήτων θα φιλοξενηθεί στη λίμνη Στράτου στο Αγρίνιο. Στο σκέλος της διαμονής ενημέρωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν τελικά περίπου 40 καταλύματα σε περίμετρο 35 χιλιομέτρων από την Πάτρα. Οι μεταφορές, οι δοκιμές αθλητικών εγκαταστάσεων και η κατανομή των συμμετεχόντων στα ξενοδοχεία είναι τα κρίσιμα ζητήματα ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους χίλιους εθελοντές που στηρίξουν τη διοργάνωση. ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Χρυσός χορηγός των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019 είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Όλη η επικαιρότητα