Η θεατρική παράσταση «Οι Σκουπιδάνθρωποι» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Άστρον»

oi_skoypidanthropoi.jpg

Μετά την μεγάλη της επιτυχία στην Πάτρα η καυστική κοινωνική σάτιρα οι “Σκουπιδάνθρωποι” σε κείμενο και σκηνοθεσία Σπύρου Κουβαρδά ανεβαίνει την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Άστρον» των Λεχαινών από την Θεατρική Ομάδα “Ανατροπή”. Πρόκειται για μια ευρηματική κωμωδία της μνημονιακής επικαιρότητας που θα κάνει τους θεατές να γελάσουν ίσως και μέχρι δακρύων… για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα της κρίσης.

 

«Oι σκουπιδάνθρωποι» επί σκηνής

Ο Αριστοφάνης καταφθάνει και στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αστρον» των Λεχαινών, καθώς στη θεατρική παράσταση «Οι σκουπιδάνθρωποι» ξανάρχεται στη ζωή για να μας κάνει να ξεκαρδιστούμε αλλά και να προβληματιστούμε για την σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης, της υποταγής, του φόβου, της εξαθλίωσης αλλά και της ανατροπής, και της ελπίδας. Μέσα σ’ ένα το σκηνικό εξαθλίωσης, ο Αριστοφάνης με το γνωστό του αθυρόστομο λόγο θα φωτίσει με πολύ χιούμορ και συγκίνηση το φόντο της κρίσης που όλοι βιώνουμε. Μαζί του στη σκηνή ένας μεταφραστής αρχαίων κειμένων, μια πόρνη, ένας τρελός, μία πατατοπαραγωγός, ένας βουλευτής, ένας υπουργός και μία τράπεζα, θα φωτογραφίσουν τους σκουπιδάνθρωπους. Στην καυστική κοινωνική σάτιρα μέσα από διαχρονικές αλήθειες ο Αριστοφάνης με το γνωστό του τρόπο μας θυμίζει τις αξίες που άλλοι χάσαμε και άλλοι ξεχάσαμε… Η συνέχεια επί σκηνής.

Στην παράσταση παίζουν με αλφαβητική σειρά: Σωτήρης Βλάχος (Ελπιδοφόρος), Σπυριδούλα Θεοτοκάτου (Ελευθερία), Σπύρος Κουβαρδάς (Αριστοφάνης), Χρήστος Μπαϊρακτάρης (Υπουργός-βουλευτής), Νίκος Μπάστας (τρελός), Σοφία Παπαδοπούλου (πατατοπαραγωγός-τράπεζα).

Μουσική: Κώστας Χριστοδούλου, Χορογραφία: Νίκος Μπάστας, Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα “Ανατροπή” -Βεστιάριο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Επιμέλεια σκηνικού: Βασιλική Κασπίρη, Φώτα-Ηχος: Νίκος Σμυρλής

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Οι σκουπιδάνθρωποι»: Ανθρωποειδή που μας έχωσαν στα μνημόνια. Πολιτικοί που on camera μιλούσαν για τη σωτηρία της χώρας και στη συνέχεια με συνεταιράκια τους γνωστούς επικοινωνιακούς μαφιόζους εκτελούσαν ως εντεταλμένοι τη χώρα και τους πολίτες. Ανθρωποειδή, πολέμιοι της δημοκρατίας κι αρχιτέκτονες της εξαθλίωσής μας που κατάφεραν από νεροκουβαλητές των ολιγαρχών να γίνουν έως και υπουργοί-τσολιαδάκια για τους τουρίστες δανειστές μας. Ολοι αυτοί που ξεπούλησαν τη χώρα και πέταξαν την αξιοπρέπειά μας και εν τέλει τη δημοκρατία στα σκουπίδια. Ολοι αυτοί, που παρόλο που τους αφήσαμε πίσω η μπόχα της σάπιας τους ανάσας ακόμη μας ακολουθεί… τι άλλο μπορεί να είναι όλοι αυτοί, από σκουπιδάνθρωποι;

Info:

Ημέρα παράστασης: Παρασκευή 5 Ιουνίου

Ωρα έναρξης: 21.00

Γενική είσοδος: 10 ευρώ, Μειωμένο: 5 ευρώ