Αρθρογραφία

Η υγεία (δε) νοσεί…

15056_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Η κατάσταση που επικρατεί τελευταία στο χώρο της υγείας, μόνο «μπάχαλο» μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Ειδικά τα περιστατικά που εδώ και πολύ καιρό, με την δημιουργία του λεγόμενου ΕΟΠΥΥ, έχουν γίνει γνωστά, προκαλούν αν μη τι άλλο αγανάκτηση και οργή στους χιλιάδες ασφαλισμένους οι οποίοι προσπαθούν και παλεύουν σε καθημερινή βάση για να ζήσουν.

Οι ελλείψεις φαρμάκων, η απίστευτη γραφειοκρατία και ο εμπαιγμός που τόσοι συνάνθρωποί μας, υπομένουν για να μπορέσουν να πάρουν όσα δικαιούνται, μου φέρνει σκέψεις που είχα ξεχάσει ή που δεν περίμενα (όπως και τόσοι άλλοι) ότι κάποια στιγμή θα τις «ξεθάψω» από την πίσω πλευρά, από εκείνη που κανείς δεν θέλει να γνωρίζει.

Ο μηχανισμός της υγείας και γενικά το σύστημα που υπάρχει στη χώρα μας, δεν νοσεί αλλά ουσιαστικά έχει πάθει ανοσία απέναντι στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Ένας κόσμος που αν σήμερα δεν έχει χρήματα θα πεθάνει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της αναλγησίας του ίδιου του κράτους.

Χαρακτηριστικές εικόνες, των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία που όχι μόνο άδειασαν οι τσέπες τους από τις περικοπές επιδομάτων και συντάξεων, αλλά πλέον «πνίγονται» στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας και στο βωμό της οικονομικής κρίσης.

Ποιον ενδιαφέρει αν αύριο ο άνθρωπος που σήμερα έχει βρεθεί στο δρόμο και δεν μπορεί να πάρει τα φάρμακά του θα ζήσει;


Εκείνο που ενδιαφέρει μόνο είναι προφανώς η «διαφύλαξη» των όποιων συμφερόντων του …συστήματος!

Όλη η επικαιρότητα