Υγεία

Η Υγεία νοσεί: Συρρικνώνονται τα Κέντρα Υγείας σε Βάρδα και Γαστούνη

ygeia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στον «αέρα» κοντεύει να τιναχτεί και η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βάρδας, καθώς η απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου του Πύργου για την μετακίνηση προσωπικού βάζει «χέρι» σε έναν από τους γενικούς γιατρούς του. Την ίδια στιγμή οι εφημερίες του Κέντρου Υγείας Βάρδας καλύπτονται με τη συνδρομή ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου του Ρίου!

Χθες Δευτέρα, στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης πραγματοποιήθηκε μια πρώτη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων του και την παρουσία του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου  Παναγιώτη Χατζή, του αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Αγγελακόπουλου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  Βασίλη Τσιρίκου κ.ά. ενώ σήμερα (2/4) το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των φορέων της περιοχής αλλά και του δημάρχου Δημήτρη Αρβανίτη.

Αναστάτωση και στη Γαστούνη

Τα… πάνω – κάτω έφερε τη Δευτέρα και στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων της πεδινής Ηλείας νέα απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου του Πύργου για τη μετακίνηση ιατρικού, νοσηλευτικού αλλά και διοικητικού προσωπικού. Από τη μετακίνηση, μάλιστα, δεν εξαιρείται… κανείς, είτε πρόκειται για μητέρες που παίρνουν άδειες ανατροφής τέκνων είτε για εργαζομένους με μεγάλα υπόλοιπα αδειών και ρεπό. εξαιτίας της ήδη προβληματικής λειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιοχής, αλλά ούτε και εργαζόμενοι ΑΜΕΑ!

Τη Δευτέρα το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Γαστούνης πραγματοποίησαν συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν τόσο ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, όσο και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων από την ευρύτερη περιοχή. Το κλίμα είναι αρκετά «δυναμιτισμένο», ενώ οι αντιδράσεις θα αρχίσουν να φαίνονται τις επόμενες ώρες, με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Γαστούνης να προσανατολίζεται ακόμα και σε καθημερινές στάσεις εργασίας, όπως ακριβώς έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Το νέο σχέδιο των μετακινήσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Τη μετακίνηση της γενικής Ιατρού από το Περιφερειακό Ιατρείο της Κυλλήνης στον Πύργο, με τη θέση της να καλύπτεται πλέον από την ιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Ανδραβίδας. Ο γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Τραγανού μετακινείται για Πύργο με τη θέση του καλύπτεται από μία αγροτική ιατρό των Λεχαινών, η οποία παράλληλα θα κάνει όλες τις εφημερίες της στον Πύργο.

Το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών θα καλύπτεται κάθε Παρασκευή από τους αγροτικούς ιατρούς του Κέντρου Υγείας Γαστούνης και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τον διευθυντή του Γεώργιο Γώτη. Η γενική γιατρός του Βαρθολομιού θα κάνει πέντε εφημερίες στον Πύργο. Η παρασκευάστρια του μικροβιολογικού του Κέντρου Υγείας Γαστούνης μετακινείται για Πύργο.

Για κάποιες μέρες θα μετακινηθεί και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Γαστούνης στον Πύργο, ενώ έχουν ήδη μετακινηθεί τρεις νοσηλεύτριες, οι οποίες εναλλάσσονται κάθε μήνα και άλλες δύο από παλαιότερη μετακίνηση. Οι δύο μαίες έχουν μετακινηθεί στον Πύργο, με τη μία από αυτές να κάνει βάρδιες και στη Γαστούνη, ενώ έχει μετακινηθεί ακόμα μία με παλαιότερη απόφαση.

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com)

Όλη η επικαιρότητα