Ηλεία

Η Ζαχάρω και η Φιγαλεία σε νέα Αυτοδιοικητική εποχή – Για έναν δήμο αντάξιο της ιστορίας του δεσμεύθηκε ο νέος δήμαρχος

Ακούστε το άρθρο

Την δέσμευσή του για έναν δήμο αντάξιο της μακρόχρονης ιστορίας του με σεβασμό πάντα στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων και του Δημοτικού Συμβουλίου, έδωσε φανερά συγκινημένος απέναντι στον κόσμο της Ζαχάρως ο νέος Δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος κατά την τελετή ορκωμοσίας του..

Παράλληλα το πλήθος των πολιτών που τον υποδέχτηκε στην «αγκαλιά του» έδειξε την αποφασιστικότητα και την θέλησή του να συμπορευτεί με τη νέα Δημοτική Αρχή, ώστε με συμμετοχή και συνεννόηση όλοι μαζί να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάδειξη του Δήμου. Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. κ. Χρυσόστομου και με την  παρουσία πλήθους πολιτών από την ευρύτερη περιοχή και των επίσημων προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκε την περ. Κυριακή 10 Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Ζαχάρως κ. Κώστα Αλεξανδρόπουλου.

Πρώτος ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος  και στην συνέχεια  οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και οι Πρόεδροι και τα μέλη των  τοπικών Κοινοτήτων, ενώ οι εκλεγέντες με την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ, έδωσαν Πολιτικό Όρκο.

Ο νέος δήμαρχος Ζαχάρως κ Κώστας  Αλεξανδρόπουλος , ιδιαίτερα συγκινημένος μίλησε προς τους συνδημότες του και τους καλεσμένους, τους οποίους και ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν προς τον ίδιο και τα μέλη της νέας δημοτικής αρχής.

Χαρακτηριστικά ανέφερε «η εντολή ευθύνης από το εκλογικό σώμα δόθηκε στον συνδυασμό μας και  στα μέλη της παράταξής μας. Είμαστε η επιλογή του εκλογικού σώματος και δεν πρέπει να διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους.

Τα όποια και όσα προβλήματα του δήμου μας, αυξημένα ή μη, όλοι μαζί καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε.

Οφείλουμε και πρέπει να δώσουμε ενώπιον των παρευρισκομένων δημοτών δέσμευση για συνέχιση των ενεργειών δημιουργίας δήμου αντάξιου της μακρόχρονης ιστορίας του αλλά και των φυσικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων του.

Οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε το Δημοτικό Συμβούλιο ως κορυφαίο όργανο δημοκρατικής λειτουργίας, ως όχημα αλλαγής του δήμου, με πνεύμα ενότητας, συλλογικότητας και υπευθυνότητας.

Με  σεβασμό στα μέλη και στη λειτουργία όλων των συλλογικών οργάνων του Δήμου, για προάσπιση των δικαιωμάτων των δημοτών και της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου.

Θα λειτουργούμε χωρίς διακρίσεις, με ήθος, διαφάνεια, επιμονή και αποφασιστικότητα και κυρίως με συνεχή διάθεση για εργασία και προσφορά.

Οφείλουμε να πάμε τον τόπο μας μπροστά, με θεμελιώδεις στόχους τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Στην προσπάθεια μας αυτή δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την περεταίρω ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής μας.

Στην παρούσα οικονομική συγκυρία, με σκληρή δουλειά, προγραμματισμό και επιμονή θα επιδιώξουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους που θέσαμε με τον προεκλογικό προγραμματικό μας λόγο.

Σας διαβεβαιώνω πως ότι σχεδιάζουμε, καθώς  και οι προτεραιότητες που θα θέσουμε, ο πολλαπλασιαστής θα είναι πάντα ο άνθρωπος και τελικός αποδέκτης ο δημότης, για αυτό και του δίνουμε και θα του δίνουμε κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών μας».

Κυρίες και κύριοι,

Αρχίζει νέος αγώνας μακρύς και δύσκολος, δεν περισσεύει κανείς, αποζητούμε και θέλουμε την ενεργό συμμετοχή όλων».

Στην τελετή ορκωμοσίας μεταξύ άλλων παρευρέθησαν  οι βουλευτές  Ηλείας Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου,  Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός ενώ μήνυμα απέστειλε ο  Μιχάλης Κατρίνης που ήταν εκτός Ηλείας καθώς και ο πολιτευτής Θόδωρος Βλαγκούλης , οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης , Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος , Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι νεοεκλεγείς Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Κοροβέσης και Δημήτρης Νικολακόπουλος,  ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πύργου και εκδότης της εφ. «Πατρίς» Λεωνίδας Βαρουξής, , ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας Χρήστος Γαβράς, ο απερχόμενος δήμαρχος Ζαχάρως κ. Νίκος Χαραλαμπόπουλος, ο  πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Χρήστος Γαβράς,  ο δήμαρχος του πρώην Δήμου Νέας Φιγαλίας κ. Γιάννης Πιπιλής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ολυμπίας κ. Κώστας Σμυρνής καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Όλη η επικαιρότητα