Η ζωή τους ανήκει!

fullsizerender_3.jpg

Αξίζει σήμερα να διαβάσετε στις σελίδες της Ηλειούπολης την προσπάθεια δυο παιδιών από την πόλη του Πύργου.

Δύο νέους σαγήνευσε το δύσκολο ταξίδι στα χρόνια των σπουδών τους κάνοντας πράξη τον στόχο τους. Το όνειρο που είχαν από τα  παιδικά τους χρόνια.

Κάθε τους μέρα ήταν γεμάτη αγωνία για το άγνωστο. Αλλά η γοητεία της μάθησης ήταν αυτή που τους έκανε να έχουν θέληση για δημιουργία για το αύριο της ζωής τους. Πίστεψαν στις δυνατότητές τους και πέτυχαν.

Μετά το άγχος, την αϋπνία για τους διαγωνισμούς των μαθημάτων στα χρόνια των σπουδών τους, ήρθε η δικαίωση των κόπων. Μια δικαίωση που την χαίρονται μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αυτά που στήριξαν αυτή την μεγάλη προσπάθεια για την απόκτηση του πτυχίου τους.

Εκείνο που μας συγκίνησε είναι ότι αυτά τα παιδιά, στο σχέδιο δράσης για την ζωή τους, δεν ξέχασαν την πόλη που γεννήθηκαν. Γι’ αυτό και γύρισαν κοντά της, πιστεύοντας για μια ακόμη φορά στον εαυτό τους, ότι θα τα καταφέρουν στο πιο δύσκολο κομμάτι της ζωής τους, το επάγγελμα τους. Θέλουν να τους αγαπήσει η κοινωνία στην οποία αυτοί θα δοθούν με όλη τους την αγάπη. Αυτό θέλουν, να ζήσουν τώρα… Γιατί η ζωή τους ανήκει!!!

Ιουλία Δρούβα – Για το κρασί της αγάπης της

Σήμερα που οι ρόλοι αλλάζουν και οι γυναίκες κάνουν θεαματικά άλματα, δυναμώνοντας την ισχύ τους, τότε ο θαυμασμός γι’ αυτές γίνεται μεγαλύτερος.

Μιλάμε για τη νέα οινολόγο την όμορφη Ιουλία Δρούβα. Η επιθυμία της να επιλέξει, αυτό το ιδιαίτερο επάγγελμα θέλει μεγάλη ευαισθησία τόλμη αλλά και αγάπη. Η Ιουλία μεγάλωσε με τα άψογα πρότυπα του παππού και της γιαγιάς, αλλά και του πατέρα και της μαμάς.

Το κρασί της παράδοσης για την οικογένεια Δρούβα, ξεκινά από τον αείμνηστο και φιλόξενο παππού της Σάκη Δρούβα, που έγινε στη συνέχεια και ο «πρωταγωνιστής» στη ζωή και στη δημιουργία του μπαμπά της Σπύρου Δρούβα. Από μικρή που ζούσε σ’ αυτό το σπίτι έμαθε να ξεχωρίζει την ποιότητα. Αγάπησε αυτή την ιδιαίτερη μορφή του, και ποτέ δεν μπορούσε από μικρή να μάθει την ιδιαιτερότητά της γεύσης του, αλλά και της παρασκευής του, γιατί το παππούς της Σάκης είχε μυστικά επιτυχίας, που τα γνώριζε μόνο ο μπαμπάς της. Αυτό όμως την γοήτευε, αλλά και την έμαθε ό,τι για να βοηθήσεις την επιθυμία σου και για να αποκτήσεις γνώση πρέπει να προσπαθήσεις, να κάνεις την επιλογή σου, επιλογή της ζωής σου.

Και έτσι άρχισε. Βούτηξε στα βαθιά, βρήκε τη δύναμη να ξεχωρίσει μέσα της, την αγάπη της για το κρασί. Πέτυχε στο τμήμα Οινολογίας στο ΤΕΙ της Αθήνας, μαθαίνοντας σταδιακά και σταθερά το τόσο σημαντικό για κείνη όνειρο και το συνέχισε και στις ειδικεύσεις στα γνωστά οινοποιεία Ελλάδας και Γαλλίας.

Ήταν σίγουρη, τη μέρα εκείνη που κρατούσε το πτυχίο της όλο χαμόγελα, ότι έκανε αυτό που ήθελε η καρδιά της. Εμείς θα το ονομάσουμε χάρισμα γιατί η όμορφη οινολόγος Ιουλία Δρούβα με τόσο κέφι για δημιουργία, με την πρώτη ματιά οσφρίζει το άρωμα του, ξεχωρίζει για την ποιότητά του, και τώρα πια γίνεται και η δασκάλα της δημιουργίας του καλοσυνάτου πατέρα της.

 

Διονύσης Χρ. Γάσπαρης – Το όνειρο της ζωής του
Από μικρός ο Διονύσης Γάσπαρης έλεγε στα αγαπημένα πρόσωπα της ζωής του, ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει οδοντίατρος.

Όσο περνούσαν τα χρόνια το πίστευε πιο πολύ. Αυτό ήταν το όνειρό του, που ήθελε να το κάνει πραγματικότητα, και όταν τον ρωτούσαμε γιατί; Μας απαντούσε: «Όταν πήγα στον οδοντίατρο μικρός φοβόμουν πάρα πολύ, ότι θα πονούσα. Έλεγα θα γίνω αυτό που φοβάμαι, μήπως εγώ κάνω με την σωστή εφαρμογή των σπουδών μου τον ασθενή να μην φοβάται». Έτσι έβαλε στόχο «το πάθος του» θα μας πει, γιατί έτσι το ονομάζει.

Γνωρίζοντας το όνειρο του παιδιού τους και την αδυναμία του, η τρυφερή μαμά του Βάσω αλλά και ο στοργικός πατέρας του Χρήστος , άρχισαν να προγραμματίζουν το πλάνο των σπουδών του.

Ο Διονύσης είναι ένα κεφάτο παιδί, ευγενικό αλλά και ευαίσθητο, που όταν σου μιλάει σε κερδίζει.

Εφοδιάζοντά τον εαυτόν του με πίστη, θέληση και πείσμα για το όνειρό του πίστεψε ότι οι σπουδές του στο εξωτερικό έχουν παράλληλα και μια σταθερή εξειδίκευση στην μάθηση αλλά και στην εξέλιξη της τεχνολογίας.

Οι ρυθμοί των χρόνων  που αφιέρωσε τις σπουδές του ήταν πετυχημένοι ώστε δεν έχασε ούτε ένα χρόνο. μέσα σε έξι χρόνια δικαιώθηκαν οι κόποι του και πήρε στα χέρια του το πτυχίο του ονείρου του, με δάκρυα στα μάτια και μεγάλη ικανοποίηση έβαλε ακόμη ένα στόχο. Να γυρίζει πίσω στην πατρίδα του στον Πύργο. Νικητής του ονείρου του. Και πράγματι έτσι ένιωθε το βράδυ των εγκαινίων του υπερσύγχρονου οδοντιατρείου του στην οδό 28ης Οκτωβρίου 27 και Γιαννιτσών.

Τα γραπτά μας λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν αυτό  που ένιωθαν οι άνθρωποι της καρδιάς του. Τα πρόσωπα που του στάθηκαν δίπλα του τον βοήθησαν, του έδωσαν δύναμη να προχωρήσει.

Ήταν η δυναμική μαμά του Βάσω, ο αεικίνητος και δημιουργικός πατέρας του Χρήστος αλλά και η μοναδική του αδελφή, η κρυφή του αδυναμία η Μικαέλα του, που νοιαζόταν πρώτα γι’ αυτόν και μεά για κείνη. Οι γιαγιάδες του Αγγελική, Χριστίνα και ο παππούς Γιώργος, όλο χαμόγελα ευτυχίας χαιρόντουσαν τις στιγμές.

Ο Διονύσης με τον καλό του λόγο, ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στην πιο σημαντική μέρα της ζωής του δίνοντας την υπόσχεση ό,τι θα κάνει τα καλύτερα για τους ανθρώπους.

 

Της Σοφίας Βαρουξή

Sophie.epiloges@gmail.com

 

Δημοσιογράφος της εφ.Πατρίς , Υπευθ. στήλης Ηλειούπολη (Επιλογές)