Lifestyle Πολιτισμός

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη δεν έχει ηλικία – Φωτογραφίες από την πρεμιέρα της

Ακούστε το άρθρο

Η ηλικία για την Ζωζώ Σαπουντζάκη είναι απλά ένας αριθμός. Ένας αριθμός μάλιστα που επιμένει να κρατά «μυστικό» αφού δεν θέλει να αποκαλύψει/επιβεβαιώσει πόσο χρονών είναι. Δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία αφού η αγαπημένη ηθοποιός έχει καταφέρει να γίνει φίλη με το χρόνο. Το απέδειξε και στην θεατρική της επιστροφή με το έργο «Αναζητώντας τον Αττίκ» που έκανε πρεμιέρα, το βράδυ της Παρασκευής, στο θέατρο Παλλάς. Με την αστείρευτη ζωντάνια της και την σκηνική της παρουσία κέρδισε το πιο θερμό χειροκρότημα που του κοινού.

Η παράσταση αναβιώνει τη θρυλική «Μάντρα» του Αττίκ, το έπος ζωής του Κλέωνα Τριανταφύλλου και της γενιάς του! Είναι συνδεδεμένο με τη μαγεία αλλά και τον ρομαντισμό μιας άλλης εποχής. Μιας εποχής που η Ζωζώ Σαπουντζάκη ξέρει καλά.

Λίγα λόγια για το έργο

Με προίκα τα εξαιρετικά σχόλια κοινού και κριτικής, από το πρώτο ανέβασμα στο Θέατρο Badminton το 2012, εμπλουτισμένη με νέα κείμενα και τραγούδια αλλά και νέα διανομή, η Σοφία Σπυράτου σκηνοθετεί μια χορταστική μουσικοχορευτική αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση.

Στον ανανεωμένο θίασο πρωταγωνιστούν οι: Αντώνης Καφετζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Νάντια Κοντογεώργη, Μίνως Θεοχάρης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, καθώς και μια μεγάλη ομάδα από ταλαντούχους ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς. Ιδιαίτερα τιμητική η παρουσία της μοναδικής Ζωζώς Σαπουντζάκη, σε μια από τις μεγάλες στιγμές στην εντυπωσιακή της καριέρα!!!

Η συστηματική ιστορική και μουσική έρευνα έχουν τη σφραγίδα του  μουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα, ενώ τα ευφυή στιχουργικά ιντερμέδια υπογράφει ο Γιάννης Ξανθούλης. Η Σοφία Σπυράτου εκτός από τη σκηνοθεσία υπογράφει και τη χορογραφία, την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της ορχήστρας ο Θόδωρος Κοτεπάνος, ενώ ο Μανόλης Παντελιδάκης  επιμελείται τα καινούργια εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια.

O Αττίκ και η εποχή του, ήχοι, φωνές, όργανα και μουσικές εξαίσιες, μορφές ενός ιδανικού θιάσου παρουσιάζονται σε μια γοητευτική παράσταση που προσκαλεί το σημερινό κοινό ν’ αναβαπτιστεί σε ακριβές μνήμες και αισθήσεις που σφράγισαν την ευαισθησία μας. Μελωδίες και στίχοι που επηρέασαν όλους τους κατοπινούς δημιουργούς και συντρόφεψαν γενιές ολόκληρες στους έρωτες, τις χαρές και τις λύπες τους (Ζητάτε να σας πω, Παπαρούνα, Τα νιάτα, Είδα μάτια, Τα τελευταία γιασεμιά κ.ά.).

Η αξέχαστη «Μάντρα», η μουσική αυλή των θαυμάτων αναβιώνει μοναδικά αναδεικνύοντας την «μεγάλη τέχνη των μικρών τραγουδιών» που εξακολουθεί να μας αφορά και να μας εμπνέει!

Μετά την Αθήνα η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από 7 έως 12 Ιουνίου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μουσική έρευνα – κείμενα: Λάμπρος Λιάβας

Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου

Στιχουργικά ιντερμέδια: Γιάννης Ξανθούλης

Ενορχήστρωση – μουσική διεύθυνση: Θόδωρος Κοτεπάνος

Σκηνικά – κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης

Σχεδιασμός φωτισμού: Λευτέρης Παυλόπουλος

Παραγωγή: Prime Entertainment – Μιχάλης Αδάμ

Στον 25μελή θίασο πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά):

Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μίνως Θεοχάρης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Νάντια Κοντογεώργη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Άκης  Σακελλαρίου και η  μοναδική Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Μαζί τους οι:

Δημήτρης Γαλάνης, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Χλόη Μάντζαρη, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου.

και οι: Άγγελος Αντωνάκος, Ίρις Κατράκη-Παύλου, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Ειρήνη-Ερωφίλη Κλέπκου, Ανδρέας Λάβνερ, Μπίλιω Μαρνέλλη, Κοσμάς Μεταξόπουλος, Adolfo Lobato Vega

Την ορχήστρα διευθύνει ο Θόδωρος Κοτεπάνος.

Φωτογραφίες: NDP

Πηγή: tlife.gr 

Όλη η επικαιρότητα