Ηλεία

Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας: Τιμήθηκε το ιατρικό και ανθρωπιστικό έργο!

Ακούστε το άρθρο

Το δικό της χρώμα είχε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία συνδυάστηκε και με τη βράβευση γιατρών που αποχώρησαν από την ενεργό δράση λόγω συνταξιοδότησης.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο ‘Amalias Hotel’ και η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δ.Σ. του Συλλόγου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού σχεδόν όλα τα μέλη ήταν παρόντα και συμμετείχαν σε μία βραδιά που θα μείνει αξέχαστη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Τσαούσης ήταν αυτός που έκοψε την πίτα και ευχήθηκε σε όλους τους συναδέλφους του, πάντα με το δικό του ξεχωριστό και ενίοτε ‘αιχμηρό’ χιούμορ, σχολιάζοντας και την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο σε πολιτικό επίπεδο.

Αφοσίωση στον ασθενή

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους ιατρούς συναδέλφους του, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν, και εστίασε στο ιατρικό και ανθρωπιστικό έργο τους, τις ιατρικές τους δυνατότητες, την αφοσίωσή τους στο καθήκον και την αγάπη τους προς τον ασθενή, που έχει προ πολλού υπερβεί τα στενά όρια της Ηλείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος ομόφωνα αποφάσισε και απένειμε τιμητικές πλακέτες σε οκτώ συνταξιοδοτηθέντες ιατρούς, με θερμές ευχαριστίες για την προσφορά τους.

Τα τιμώμενα πρόσωπα

Πρόκειται για τον παθολόγο-  διευθυντή της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο, ο οποίος παρέλαβε την πλακέτα του από τον κ. Κώστα Τσαούση. Ακολούθησε ο παθολόγος- διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γαστούνης κ. Γεώργιος Γόττης, ο οποίος παρέλαβε την πλακέτα του από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο. Βραβεύθηκε επίσης ο γυναικολόγος- διευθυντής της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Ανδρέας Αντωνιάδης, ο οποίος παρέλαβε την πλακέτα του από τον πρώην πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χρήστο Γαλανόπουλο και στη συνέχεια ο χειρουργός- διευθυντής της Χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Ζερμαίν Ραμαροσόν, ο οποίος παρέλαβε την πλακέτα του από τον πρώην πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Τάκη Τσαούση και ακολούθησε η βράβευση του ακτινολόγου- διευθυντή του ακτινολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Βαγγέλη Μπράμου, ο οποίος βραβεύτηκε από τον πρώην πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιώργο Παναγούλια. Επίσης, βραβεύθηκε ο καρδιολόγος κ. Σπύρος Τζουλέκης, ο οποίος παρέλαβε την πλακέτα του από τον αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Γιώργο Μπακέλλα και ο οφθαλμίατρος κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος, ο οποίος παρέλαβε την πλακέτα του από τον γραμματέα του Συλλόγου κ. Γιώργο Τσίρο. Πλακέτα απονεμήθηκε και στον χειρουργό του Νοσοκομείου κ. Φώτη Χιντζάζη, ο οποίος απουσίαζε λόγω ασθενείας.

Η βραδιά συνεχίστηκε με φαγητό, χορό και τραγούδι, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου είχε και μία έκπληξη για τους παρευρισκόμενους, αφού είχε προγραμματίσει και χορό Οριεντάλ!

Τυχερή του φλουριού, που αντιστοιχούσε σε μία χρυσή λίρα, ήταν η γυναικολόγος κα Φανή Θεοχάρη.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα