Ηλεία

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου – Ολυμπίας: Καμπανάκι κινδύνου για τα σκουπίδια

Ακούστε το άρθρο

   Την οργή και αγανάκτηση του ιατρικού κόσμου αλλά και την δικαιολογημένη ανησυχία για την δημόσια υγεία, εξαιτίας της μη αποκομιδής των απορριμμάτων, εξέφρασαν σε δηλώσεις τους ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας, Νίκος Κατσαρός και Χρήστος Γιαννικούλης, καλώντας τους αρμόδιους να δώσουν λύση στο πρόβλημα άμεσα.

Πέντε χρόνια μετά – κι ενώ οι δυο μηνύσεις που είχαν υποβληθεί από τους επιστημονικούς συλλόγους της πόλης, ακόμα δεν έχουν εκδικαστεί στο Εφετείο Πατρών – ο εφιάλτης των σκουπιδιών επιστρέφει. «…έχουν περάσει 5 χρονιά και ξαναμαζεύονται σκουπίδια σε όλη την έκταση του δήμου, κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές άλλα και μέσα στην πόλη προκαλώντας αλγεινή εικόνα και επικίνδυνη κατάσταση για την δημόσια υγεία», είπε ο κ.Κατσαρός, σημειώνοντας πως, στα σημεία που είναι συσσωρευμένα στα σκουπίδια, τα αδέσποτα, τα ερπετά και τα τρωκτικά…κάνουν «πάρτι».

Πρώτιστο μέλημα

«…Εμείς, ως Ιατρικός Σύλλογος, ενδιαφερόμαστε για τη δημόσια υγεία. Αυτό θα έπρεπε να είναι πρώτιστο μέλημα και της Δημοτικής Αρχής», είπε ο κ.Κατσαρός, αναρωτώμενος για τις προτεραιότητες και την ιεράρχηση των προβλημάτων από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής. «…το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν γίνει κάποια έργα στην πόλη όπως το σιντριβάνι ή ασφαλτόστρωση κάποιων δρόμων. Χωρίς να θέλω να  παρέμβω στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου ή στις επιλογές των δημοτικών αρχών, νομίζω το θέμα της δημόσιας υγείας είναι κυρίαρχο, σε σύγκριση τα παραπάνω…», είπε ο κ.Κατσαρός.

Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου

«Κατανοούμε ότι ο δήμος βρίσκεται σε μια μεταβατική κατάσταση, καθώς η νυν δημοτική αρχή απέρχεται και η νεοεκλεγείσα δεν έχει αναλάβει ακόμα, αλλά αυτή η μεταβατικότητα δεν αποτελεί δικαιολογία για να βιώνουμε αυτή την άκρως επικίνδυνη κατάσταση με τα απορρίμματα, η οποία δημιουργεί σημαντικότατους κινδύνους για την δημόσια υγεία», συμπλήρωσε ο κ.Γιαννικούλης, κρούοντας για πολλοστή φορά τον κώδων του κινδύνου, υπενθυμίζοντας πως, τους καλοκαιρινούς μήνες, οι κίνδυνοι από τη μη συγκομιδή των απορριμμάτων, πολλαπλασιάζονται και καλώντας τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση στο πρόβλημα άμεσα.

Όλη η επικαιρότητα