Ηλεία

Είχαν άγιο οι τρείς ενήλικες και τα τρία παιδιά (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Άγιο είχαν και οι έξι εμπλεκόμενοι στο τροχαίο ατύχημα που συνέβη χθες το μεσημέρι στην ΕΟ Πατρών Πύργου στο ύψος της αερογέφυρας της Γαστούνης.

Ήταν λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι και η βροχή είχε ξεκινήσει στον Κάμπο. Δύο αυτοκίνητα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες , ένα smart  χρώματος λευκού  που κινείται με κατεύθυνση  προς Πάτρα και στο οποίο επιβαίνει μόνο ο οδηγός και ένα Renault χρώματος βισσυνί στο οποίο επιβαίνουν πέντε άτομα, δύο ενήλικες και τρία παιδιά τα οποία κάθονται στο πίσω κάθισμα, συγκρούονται πλαγιομετωπικά. Η σύγκρουση είναι σφοδρή. Tο Renault  καταλήγει πάνω στην μπάρα στην άκρη της ΕΟ ενώ το Smart ντεραπάρει και σταματά μετά από μερικά μέτρα.

Του Κώστα Ζαφειρίου
kozapress@gmail.com

Ευτυχώς οι οδηγοί που κινούνται από πίσω τους αντιδρούν σωστά και ακινητοποιούν τα οχήματά τους.  Ο οδηγός τους Smart βγαίνει από το ΙΧ ενώ δευτερόλεπτα αργότερα το ΙΧ τυλίγεται στις φλόγες. Από το άλλο ΙΧ οι επιβάτες  παρά την σφοδρότητα της σύγκρουσης έχουν υποστεί μόνο σοκ και ευτυχώς όπως διαπιστώθηκε αργότερα, μικροτραυματισμούς.

Έκλεισε η ΕΟ

Η κυκλοφορία στην ΕΟ κλείνει για αρκετά λεπτά και στα δύο ρεύματα. Σε ελάχιστα λεπτά φθάνουν  στο σημείο δύο πυροσβεστικά οχήματα από την Αμαλιάδα, δύο ασθενοφόρα και περιπολικά. Άνδρες της Πυροσβεστικής βγάζουν από το Renault τους επιβάτες οι οποίοι με ασθενοφόρο μεταφέρονται στο ΚΥ Γαστούνης και στο νοσοκομείο Αμαλιάδος. Στο ΚΥ Γαστούνη μεταφέρεται και ο 23 Βασίλης οδηγός του Smart. Παράλληλα σβήνουν την φωτιά που έχει ξεσπάσει στο μικρό όχημα το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Ευτυχώς κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν διέτρεξε κίνδυνο.  Τα αίτια του ατυχήματος διερευνά η Τροχαία Αμαλιάδος.

Τα Κέντρα Υγείας σώζουν ζωές

Πρέπει να σημειώσουμε ότι για πολλοστή φορά Κέντρο Υγείας Γαστούνης (όπως και της Βάρδας) αποδεικνύεται σωτήριο. Η επέμβαση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού  είναι καθοριστική για την ασφαλέστερη μεταφορά του πολυτραυματία (όποτε χρειάζεται ) στο νοσοκομείο της Αμαλιάδος ή του Πύργου. Χθες υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας για μια ακόμη φορά του τρόπου που ενήργησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΥ Γαστούνης. Εκεί μεταφέρθηκαν τρεις από τους τραυματίες και το προσωπικό του ΚΥ κινήθηκε άμεσα και προσέφερε πολύτιμη πρωτοβάθμια φροντίδα

Όλη η επικαιρότητα