Ελλάδα Ηλεία

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συγκέντρωσαν οι Ηλείοι αστυνομικοί

Ακούστε το άρθρο

Είδη πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικό υλικό για τους πυρόπληκτους από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, παρέδωσαν χθες το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας, Παναγιώτης Ζώντος και Μαρίνος Αχτύπης αντίστοιχα. Πρόκειται για είδη που συγκεντρώθηκαν από τους αστυνομικούς της Ηλείας, επαγγελματίες, επιχειρήσεις και ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας, ήταν ανάμεσα σε εκείνους τους συλλόγους, τους επιχειρηματίες και απλούς πολίτες που ανέλαβαν πρωτοβουλίες για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πυρόπληκτους από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής. Οι Ηλείοι, έκαναν το αυτονόητο – όπως το έχουν πράξει και στις φονικές πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2017 στη Μάνδρα Αττικής και όποτε άλλοτε χρειάστηκε – έχοντας ζήσει τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, όπου χάθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Συγκινητική η ανταπόκριση

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Ν. Ηλείας ήταν συγκινητική, όχι μόνο από τους αστυνομικούς – μέλη της, αλλά και από επιχειρήσεις, επαγγελματίες και πολίτες από όλη την Ηλεία, που θέλησαν να προσφέρουν βοήθεια – με τις μικρές ή μεγάλες δυνάμεις τους ο καθένας – για τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας. Μάλιστα, εκτός από τα παραπάνω είδη, οι αστυνομικοί – αιμοδότες, απευθύνθηκαν και στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, προσφέροντας αίμα για τους νοσηλευόμενους τραυματίες και εγκαυματίες.

Το πρωί του Σαββάτου τα είδη που συγκεντρώθηκαν συσκευάστηκαν και φορτώθηκαν σε οχήματα, παρουσία του προέδρου της Ένωσης, Παναγιώτη Ζώντου, του αντιπροέδρου Μαρίνου Αχτύπη και του γραμματέα Δημήτρη Πικέα, ενώ χθες το μεσημέρι παραδόθηκαν στη Νέα Μάκρη, παρουσία αντιπροσωπείας της Διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, με την οποία συνεργάστηκε η Ένωση της Ηλείας. «Έχοντας βιώσει αντίστοιχες εμπειρίες και συναισθήματα στο παρελθόν, η βοήθεια που συγκεντρώσαμε είναι ένα ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους πληγέντες συνανθρώπους μας», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας, Παναγιώτης Ζώντος, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό. Τόσο τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, κ.Παπασωτηρίου, ο οποίος ήταν αρωγός και συμπαραστάτης τους σε αυτή την προσπάθεια – όπως είπε, όσο και τους συναδέλφους τους αστυνομικούς, την εταιρία Taxi Oil, τον Όμιλο Αυτοκινητιστών Ταξί «Ολυμπιακή Ένωση», τα Σούπερ Μάκρετ ΤΕΡΖΗΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ – Χρ. Μπεβούδας (Αμαλιάδα), τα Φαρμακεία και τους απλούς πολίτες της Ηλείας.

Η σκέψη όλων μας, δίπλα τους

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Σωτήρης Παπασωτηρίου, μιλώντας για την πρωτοβουλία και προσπάθεια των αστυνομικών, έκανε λόγο για «…συμβολική κίνηση, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους για να δείξουμε την συμπαράστασή μας». Και πρόσθεσε «Ο θεός ας δώσει δύναμη και κουράγιο σ’ αυτούς τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την απώλεια τόσων αγαπημένων τους προσώπων. Η σκέψη όλων  μας, είναι μαζί τους».

Όλη η επικαιρότητα