Παιδί

Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Tips για να μην τσιμπήσει το παιδί σου κουνούπι

Ακούστε το άρθρο

Όσο φτάνουμε στο καλοκαίρι, τα κουνούπια όλο και αυξάνονται! Ειδικά αν μένετε σε περιοχές που έχει υγρασία, το πρόβλημα αυτό θα είναι γνώριμο για εσάς πολύ νωρίτερα. Αν έχετε παιδάκι και θέλετε να το προστατέψετε από τα τσιμπήματα του ενοχλητικού εντόμου, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές των ειδικών.

  • Καλύψτε με ρούχα το εκτεθειμένο δέρμα.Βάλτε στα παιδιά μακριά παντελόνια, κάλτσες, μακριά μανίκια και ένα καπέλο, ιδίως αν η περιοχή που είστε έχει πολλά κουνούπια ή έντομα.
  • Αποφύγετε να βγάλετε έξω τα παιδιά σας τις ώρεςπου τα κουνούπια κυκλοφορούν, κυρίως το πρωί και το σούρουπο.
    • Αποφύγετε όσο μπορείτε τις περιοχές που υπάρχουν πολλά κουνούπια. Σε περίπτωση που είναι ανάγκη να πάτε, προμηθευτείτε τις ανάλογες κρέμες που υπάρχουν στα φαρμακεία.
    • Χρησιμοποιείστε κουνουπιέρα σε μωρά μικρότερα από 6 μηνών. Μπορείτε να αγοράσετε φορητές κουνουπιέρες, που μπαίνουν και στην θέση του αυτοκίνητου, στο κουνάκι, στο καροτσάκι κλπ.
    • Φροντίστε να μην μπαίνουν κουνούπια ή άλλα έντομα στο σπίτι κλείνοντας τις πόρτες και τα παράθυρα, ή καλύτερα αν έχετε σήτες χρησιμοποιείστε τις. Μην αφήνετε πολλές ώρες ανοιχτά χωρίς σήτες διότι θα μπουν στο σπίτι. Φροντίστε οι πόρτες και τα παράθυρα να κλείνουν καλά και να μην αφήνουν ανοίγματα.

Όλη η επικαιρότητα