Ηλεία

Ειδικό σεμινάριο στον Δήμο Ήλιδας για το Νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή πολλών υπαλλήλων από όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας, ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο  σχετικά με το «Νέο Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (G.D.P.R).», σε συνεργασία με την εταιρεία SELECTIKA.

Συγκεκριμένα, το σεμινάριο παρακολούθησαν υπάλληλοι του Δήμου όλων των διευθύνσεων και των βαθμίδων εκπαίδευσης, αιρετοί και προσωπικά ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Στόχος του προγράμματος ήταν οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις, τις προβλέψεις και τις διαδικασίες που επιβάλει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων και όλα τα συναφή ζητήματα κυβερνοασφάλειας, νομοθεσίας και οργάνωσης.

Το εν λόγω σεμινάριο αφορά στη νέα ευρωπαϊκή οδηγία που ισχύει από τις 25 Μαΐου 2018 για τα προσωπικά δεδομένα και η χώρα μας εναρμονίστηκε πλήρως. Ο Δήμος Ήλιδας ανήκει στους πρώτους δήμους στην Ελλάδα όπου έχει αρχίσει εκπαίδευση των υπαλλήλων και εφαρμογή του Κανονισμού.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι υπάλληλοι του δήμου ενημερώθηκαν για την πορεία της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Οδηγίας από την ανάδοχο εταιρεία, ενώ σύντομα αναμένεται να λάβει έκθεση ο Δήμος με τα προτεινόμενα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για τη διασφάλιση των Προσωπικών Δεδομένων των συνδημοτών.

Βέβαια, οι βασικότερες προβλέψεις ήδη τηρούνται από τις υπηρεσίας και τα συλλογικά όργανα.

Όλη η επικαιρότητα