Έρευνα Ζώα

Ιδιοκτήτες κατοικιδίων καταναλώνουν ναρκωτικά που συνταγογραφούν κτηνίατροι για τα ζώα τους

Ακούστε το άρθρο

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ζήτησε από τους κτηνιάτρους να συνταγογραφούν λιγότερα οπιοειδή σε ζώα – Τα χρησιμοποιούν τα αφεντικά τους

Οδηγία προς τους κτηνιάτρους να περιορίσουν τη συνταγογράφηση οπιοειδών σε κατοικίδια ζώα εξέδωσε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων
συνταγογραφούνται στα ζώα τους, καθώς εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα χρησης τους από τα αφεντικά τους.

Μέχρι στιγμής, υπάρχει μόνο ένα οπιοειδές που έχει εγκριθεί για χρήση σε ζώα, το οποίο περιέχει μορφή φεντανύλης.

Η φενταλύνη έχει προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων Αμερικανών, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και σε θανατηρόφα ένεση σε κρατούμενο στη Νεμπράσκα, την περασμένη εβδομάδα.

Οι κτηνίατροι συχνά καταφεύφουν στη συνταγογράφηση ανθρώπινων οπιοειδών σε κατοικίδια, καθώς δεν έχουν πολλές επιλογές. Όμως, ο Οργανισμός τρεοφίμων και Φαρμάκων σε αίτημά του προς τους κτηνιάτρους, τους ζήτησε να σκεφτούν τον ευρύτερο αντίκτυπο των συνταγών τους και τους κάλεσε να περιορίσουν τη συνταγογράφηση οπιοειδών, καθώς ιδιοκτήτες ζώων τα χρησιμοποιούν για δική τους χρήση.

«Αναγνωρίζουμε ότι τα οπιοειδή και άλλα φάρμακα παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του πόνου για τα ζώα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στους ανθρώπους», είπε ο αξιωματούχος του Οργανισμού Σκοτ Γκότλιεμπ.

«Αλλά όπως η θεραπεία με οπιοειδή χρησιμοποιείται στους ανθρώπους, αυτά τα φάρμακα έχουν σοβαρούς κινδύνους, όχι μόνο για τα ζώα ασθενείς, αλλά επειδή υπάρχουν πιθανότητες να οδηγήσουν σε εξάρτηση και κατάχρηση ανθρώπους που μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν για δική τους χρήση», πρόσθεσε.

Όλη η επικαιρότητα