Ηλεία

Ιδιοκτήτης του «Χριστίνα» για τον εορτασμό των Θεοφανείων στο Κατάκολο: Πρωτόγνωρο και φανταστικό…

Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο του εορτασμού των Θεοφανείων στο Κατάκολο βρέθηκε χθες η ιστορική θαλαμηγός «Χριστίνα Ο» που έχει συνδεθεί με την ζωή του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Από το κατάστρωμα του υπερπολυτελούς πλοίου έγινε η ρίψη του τίμιου σταυρού, παρουσία του ιδιοκτήτη Αίβορ Φίτζπατρικ και της συζύγου του Σούζαν.

Ο κ. Φίτζπατρικ, μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της Ιρλανδίας, είναι ο άνθρωπος που ηγείται της εταιρείας στην οποία ανήκει τα τελευταία χρόνια το «Χριστίνα Ο», στο χώρο υποδοχής του οποίου χθες – μετά την καθαγίαση των υδάτων- πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων με τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο καθώς και κοπή πίτας που ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κκ Γερμανός.

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος καλωσόρισε στο Κατάκολο τον κ. Φίτζπατρικ, προσφέροντας του έναν καλλιτεχνικό κότινο καθώς και αναμνηστικά του δήμου.

Από την πλευρά του ο κ. Φίτζπατρικ ευχαρίστησε τον δήμαρχο και δέχθηκε με χαρά τα δώρα, ενώ έκανε μια μικρή αναφορά για το «Χριστίνα Ο» και τον Αριστοτέλη Ωνάση και παράλληλα αναφέρθηκε στο λιμάνι του Κατακόλου που φιλοξενεί τους τελευταίους μήνες το σκάφος. «Το λιμάνι του Κατακόλου που φέρει το όνομα του καπετάν Γιάννη Λάτση και κουβαλά μια τεράστια ιστορία», όπως τόνισε ο διακεκριμένος επισκέπτης…

Ο Μητροπολίτης Ηλείας ευλόγησε την βασιλόπιτα και παρέδωσε «τη μάχαιρα του πνεύματος», όπως είπε χαρακτηριστικά στον κ. Φίτζπατρικ προκειμένου να την κόψει μαζί με τη σύζυγό του.

«Ήταν κάτι φανταστικό»…

Ενθουσιασμένος από τα όλα όσα είδε, παρακολουθώντας τον εορτασμό των Θεοφανείων στο λιμάνι του Κατακόλου ήταν ο Αίβορ Φίτζπατρικ που απάντησε με ευγένεια στις ερωτήσεις που του θέσαμε αμέσως μετά την μίνι-δεξίωση που έγινε στο εσωτερικό  της υπερπολυτελούς θαλαμηγού

Ποια είναι η γνώμη σας για την εορτή των Θεοφανείων που παρακολουθήσατε σήμερα από το «Χριστίνα Ο»;

Ήταν κάτι φανταστικό… ήταν πρωτόγνωρο για μένα να βλέπω τον κόσμο να έχει τέτοια πίστη. Ήταν κάτι φανταστικό για μένα.

Πόσες ημέρες θα παραμείνετε στην περιοχή;

Θα παραμείνω μέχρι την Τετάρτη (σ.σ. αύριο). Θέλω να πάω στην Αρχαία Ολυμπία μαζί με την σύζυγο μου και τον συνεργάτη μου Κώστα Καράμπελα και την οικογένεια του.

Ποιες είναι οι έως τώρα εντυπώσεις σας από την περιοχή μας;

Είναι μια φανταστική περιοχή. Και οι άνθρωποι είναι ακόμα καλύτεροι.

Έχετε σκοπό να μένετε εδώ για κάποιες ημέρες του χρόνου;

Θα ήθελα να ξανάρθω και να κάνω διακοπές κάποια στιγμή…

Όλη η επικαιρότητα