Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Πολιτική

Ιδρύεται Ενιαία Πελοπόννησος με πρωτεύουσα την Ολυμπία!

Ακούστε το άρθρο

Δεκτές οι εισηγήσεις του Οlympia Forum, σήμερα η τροπολογία στη Βουλή

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εκλογικό σκηνικό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, έκανε δεκτές τις εισηγήσεις για την συγκρότηση μίας και ενιαίας περιφέρειας Πελοποννήσου, που κατατέθηκαν στο Olympia Forum – 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, το οποίο διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία από τις 15 ως τις 17 Φεβρουαρίου.

Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση σήμερα το απόγευμα στη Βουλή και θα ισχύσει από αυτές τις εκλογές! Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του Olympia Forum και αναμενόταν να ψηφιστεί μαζί με το «σπάσιμο» των νησιωτικών δήμων.

Ωστόσο καθυστέρησε διότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», προέκυψαν έντονες διαφωνίες για ποια θα είναι η πρωτεύουσα της νέας Ενιαίας Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έγκυρες πηγές ανέφεραν στην εφ. «Πατρίς» πως ο κ. Χαρίτσης απέρριψε τόσο την Πάτρα όσο και την Τρίπολη ως επιλογές, και αποφάσισε τον ορισμό της Αρχαίας Ολυμπίας ως πρωτεύουσας της νέας Περιφέρειας! Σήμα της νέας περιφέρειας θα είναι είτε το άρμα του Πέλοπα από τη μυθική αρματοδρομία με τον Οινόμαο είτε η μορφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Δεν αποκλείεται να γίνει και ηλεκτρονική ψηφοφορία επ’ αυτού.

Παρότι έχουν διατυπωθεί σοβαρές ενστάσεις βουλευτών από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, ο υπουργός Εσωτερικών έχει λάβει το «ΟΚ» από τον πρωθυπουργό, βάζοντας θέμα κομματικής πειθαρχίας για όποιον το καταψηφίσει.

Σύμφωνα με όσα μας μεταφέρθηκαν, η επιτυχία του Olympia Forum, με την παρουσία ουσιαστικά της μισής κυβέρνησης, βοήθησε στο να ωριμάσει η ιδέα και να καταλήξει σε σχέδιο επί χάρτου.

Σε ό,τι αφορά το χωροταξικό, η Αιτωλοακαρνανία εντάσσεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ στην Πελοπόννησο μάλλον εντάσσονται η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά. Σήμερα αναμένονται και οι πρώτες αντιδράσεις από τους υποψήφιους περιφερειάρχες, αφού δεν αποκλείεται να έχουμε συμπράξεις αλλά και αποχωρήσεις από την κούρσα.

Όλη η επικαιρότητα