Ηλεία

ΙΕΚ Βορείου Ηλείας: Εξασφαλίζει δουλειά

Ακούστε το άρθρο

Μια στέγη που προσφέρει δωρεάν αξιόπιστη επαγγελματική κατάρτιση δημιουργήθηκε στα Λεχαινά με πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Μάκη Μπαλαούρα.

Είναι το ΙΕΚ Βορείου Ηλείας που ξεκινά την λειτουργία του στις 15 Οκτωβρίου υπό την εποπτεία του Δημοσίου ΙΕΚ Αμαλιάδος.

Στο ΙΕΚ θα λειτουργούν δύο τμήματα με τις εξής ειδικότητες: Τμήμα Τεχνικών Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και Τμήμα Τεχνικών Γεωργικών Μηχανημάτων. Και όπως εύστοχα τόνισε χθες ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος σε συνέντευξη που παραχώρησε με τον δήμαρχο κ. Ναμπίλ Μοράντ, «τα δύο τμήματα του ΙΕΚ που θα λειτουργήσουν σε αίθουσα του ΕΠΑΛ Λεχαινών, ανταποκρίνονται στην αγορά εργασίας και οι σπουδαστές θα βρουν θέσεις εργασίας στον τόπο τους».

Με πρωτοβουλία Μπαλαούρα

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπιλ Μοράντ επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι το ΙΕΚ Βορείου Ηλείας πήρε σάρκα και οστά μετά από προσπάθειες του βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα. «Αρχικά είχαμε προτείνει δέκα τμήματα σε όλο το δήμο αλλά δεν υπήρχε χρόνος για να υλοποιηθεί η πρόταση. Έτσι ξεκινάμε με δύο τμήματα που πιστεύουμε ότι θα προσελκύσουν πολλούς σπουδαστές»

Πρόσκληση εγγραφής

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος τόνισε:

«Όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση για να φοιτήσουν στα δύο τμήματα του Ι.Ε.Κ στα Λεχαινά (Τμήμα Τεχνικών Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και Τμήμα Τεχνικών Γεωργικών Μηχανημάτων)εκτός της ηλεκτρονικής αίτησης που μπορούν να υποβάλλουν μόνοι τους μπορούν να έρχονται στα Λεχαινά , στο Δημαρχείο και με τη βοήθεια των υπαλλήλων να συμπληρώνουν την αίτηση.Η προθεσμία λήγει αύριο αλλά πιθανότατα θα δοθεί παράταση, ολίγων ημερών. Καλούμε λοιπόν για εγγραφή όσους ενδιαφέρονται, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Ήδη έχει αρχίσει και εκδηλώνεται το ενδιαφέρον των υποψηφίων ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από καθηγητές που κατοικούν στο δήμο καθώς και όμορους δήμους». Κώστας Ζαφειρίου

Όλη η επικαιρότητα