Ιερά Μητρόπολή Ηλείας: Προσφέρει στέγη σε συγγενείς ασθενών που νοσηλεύονται στην Εντατική του νοσοκομείου Πύργου

Στέγη στους συγγενείς των ασθενών που νοσηλεύονται στην ΜΕΘ – και ζουν εκτός Ηλείας – προσφέρει από χθες η Ιερά Μητρόπολή Ηλείας, με την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας να ευχαριστεί και δημόσια τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανό, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά τους.

Μέχρι σήμερα οι συνοδοί των συγκεκριμένων ασθενών – οι οποίοι μπορεί από προέρχονται από ολόκληρη την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά – είτε αναλάμβαναν οι ίδιοι σημαντικό οικονομικό βάρος, είτε παρέμεναν στους χώρους του Νοσοκομείου κάτω από δύσκολες συνθήκες…

«Η παρέμβαση του Μητροπολίτη μας, αντιμετωπίζει ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα, αφού οι επιλογές που είχαν ήταν  οι συγγενείς των ασθενών της ΜΕΘ, ήταν είτε να μοιράζονται με άλλους συνοδούς δωμάτιο ξενοδοχείων της περιοχής, με υψηλό οικονομικό κόστος, είτε να παραμένουν νυχθημερόν στους χώρους του Νοσοκομείου, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες», είπε ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, που εξήγησε πως, ο Σεβασμιότατος, κατανόησε το πρόβλημα πολύ γρήγορα και έδωσε λύση. «Η παρέμβαση του Μητροπολίτη Ηλείας αποτελεί μία ακόμα απόδειξη του τεράστιου κοινωνικού έργου που επιτελείται από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, καλύπτοντας κενά και ατέλειες του υπάρχοντος συστήματος Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας. Γι’ αυτό και τον ευχαριστούμε θερμά, γιατί είναι πάντα δίπλα μας», κατέληξε ο κ.Διαμαντόπουλος.

Η πρώτη φιλοξενία

   Χθες το μεσημέρι, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, τακτοποιήθηκαν οι διαδικασίες για την φιλοξενία συνοδού νεαρής ηλικίας ασθενούς που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ για περισσότερο από ένα μήνα (σ.σ και η πορεία της υγείας του είναι θετική). «Οι συγγενείς των ασθενών που νοσηλεύουμε, βρίσκονται σε ευαίσθητη ψυχολογική κατάσταση, θέλουν να είναι κοντά στους δικούς τους ανθρώπους και αγωνιούν για την τύχη τους. Οφείλαμε κι εμείς να μεριμνήσουμε για μια στοιχειώδη, αξιοπρεπή διαβίωση κατά το χρονικό διάστημα που οι άνθρωποι τους νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο μας. Κι αυτό το πρόβλημα, έγινε ακόμα πιο έντονο τα τελευταία χρόνια, με τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν», εξήγησε η Συντονίστρια Διευθύντρια της ΜΕΘ, Έφη Βρεττού, που δεν έκρυψε την χαρά και τη συγκίνησή της, τόσο την πρωτοβουλία του Διοικητή να απευθυνθούν στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανό, όσο και για την άμεση ανταπόκριση του ιδίου. «Βρέθηκε κοντά σ’ έναν άνθρωπο που δεν τον γνώριζα προσωπικά και χαίρομαι πολύ γιατί το ενδιαφέρον του ήταν άμεσο. Μακάρι η αμεσότητα αυτή, να έρθει και από αλλού και για άλλα πολύ σημαντικά προβλήματα του Νοσοκομείου, όχι μόνο για την ΜΕΘ», καταλήγει η Βρεττού.