Ελλάδα

IFLY: Ρονάλντο, Ντε Νίρο, Σακίρα πετούσαν με την εταιρεία που είχε το ελικόπτερο που έπεσε στον Πόρο

Ακούστε το άρθρο

Ολη τη διεθνή «αφρόκρεμα» που επισκέπτονται την Ελλάδα έχει στο πελατολόγιό της η εταιρεία Ifly, το ελικόπτερο της οποίας κατέπεσε χθες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά.

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο, οι εμβληματικοί ηθοποιοί Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τομ Χάνκς και Χιού Τζάκμαν, η Λατίνα τραγουδίστρια Σακίρα, οι τραγουδιστές Μπράιαν Φέρι και Λάιονελ Ρίτσι, η βασιλομήτωρ Σοφία, όταν ήταν βασίλισσα της Ισπανίας, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον είναι μόνο μερικοί από αυτούς.

Η βασιλομήτωρ και τέως βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία
Η βασιλομήτωρ και τέως βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία
Η διάσημη τραγουδίστρια Σακίρα
Η διάσημη τραγουδίστρια Σακίρα

Η εταιρεία IFLY ανήκει στον εφοπλιστή Σπύρο Οικονόμου, εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων και είναι θυγατρική της ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε. σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ελληνικής Τεχνικής», ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Κ. Στέγγου.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ι Ιρίνα Σάικ όταν ήταν ζευγάρι
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ι Ιρίνα Σάικ όταν ήταν ζευγάρι

Στο site της εταιρίας υπάρχουν μια σειρά από φωτογραφίες διάσημων, από ηθοποιούς και μοντέλα, μέχρι αθλητές και επιχειρηματίες που έχουν πετάξει με ένα από τα πέντε ελικόπτερα της.

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο φωτογραφίζεται με το πλήρωμα του ελικοπτέρου
Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο φωτογραφίζεται με το πλήρωμα του ελικοπτέρου

Οι ιδιοκτήτες της, τονίζουν ότι κύριο μέλημα τους είναι ο εξονυχιστικός έλεγχος του αεροσκάφους, η συνεχής του παρακολούθηση, η επιλογή πεπειραμένων χειριστών και τεχνικών και η αδιάκοπη εκπαίδευσή τους.

Ο ηθοποιός Χιου Τζάκμαν με το πλήρωμα του αεροσκάφους
Ο ηθοποιός Χιου Τζάκμαν

Το μοιραίο ελικόπτερο που κατέπεσε χθες, ήταν τύπου Agusta Α-109 και ανήκει στην ifly. Είχε ξεκινήσει από τον Γαλατά με προορισμό το Ελευθέριος Βενιζέλος. Ωστόσο χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα ο χειριστής να χάσει τον έλεγχο και το ελικόπτερο να καταλήξει στη θάλασσα.

Ο Τομ Χάνκς
Ο Τομ Χάνκς

Η ανακοίνωση της «Τεχνικής Ολυμπιακής ΑΕ» για το ελικόπτερο

H εταιρεία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕ», με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, γνωστοποιεί ότι «σήμερα και περί ώρα 15.40 κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου ελικόπτερο τύπου Agusta A 109, ιδιοκτησίας της θυγατρικής της εταιρείας ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ, με αποτέλεσμα οι τρεις επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους». Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «το ως άνω ελικόπτερο είχε παραχωρηθεί/εκμισθωθεί ήδη από ετών προς πλήρη διαχείριση και εκμετάλλευση στην εταιρεία με την επωνυμία “I FLY ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ”». Το ΔΣ της εταιρείας στην ίδια ανακοίνωση εκφράζει τη λύπη του για το ως άνω θλιβερό γεγονός και γνωστοποιεί ότι «θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του ανωτέρω θέματος».

Ο τραγουδιστής Λάιονελ Ρίτσι
Ο τραγουδιστής Λάιονελ Ρίτσι

Η ανακοίνωση της εταιρείας «I fly» για το δυστύχημα με το ελικόπτερο

Η διοίκηση της εταιρείας «Ι fly ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως σήμερα το ελικόπτερο τύπου Agusta Α 109C με αριθμό νηολογίου SXΗΤΟ, που ανήκει στον στόλο της, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο.

Η Πάμελα Αντερσον
Η Πάμελα Αντερσον

Όπως σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση, «το ατύχημα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια πτήσης αεροταξί από τον Γαλατά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ε. Βενιζέλος, για την οποία είχαν τηρηθεί εκ των προτέρων όλες οι προβλεπόμενες διατυπώσεις. Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο Έλληνας χειριστής και δύο αλλοδαποί άνδρες επιβάτες, τα στοιχεία των οποίων είχαν αρμοδίως γνωστοποιηθεί».

Ο διάσημος τραγουδιστής Μπράιαν Φέρι
Ο διάσημος τραγουδιστής Μπράιαν Φέρι

Επίσης, προσθέτει ότι «τα ειδικότερα πραγματικά περιστατικά και τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται» και για τον σκοπό αυτό παρέχει «στις αρμόδιες αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή». «Παραμένουμε στην απόλυτη διάθεση των οικείων των επιβαινόντων για την παροχή κάθε αναγκαίας αρωγής» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας «Ι fly».

Η Κλόε Καρντάσιαν
Η Κλόε Καρντάσιαν 

via

Όλη η επικαιρότητα