Ελλάδα

Ηγουμενίτσα: Από νταλίκα ξεκίνησε η φωτιά στο πλοίο Olympic Champion

Ακούστε το άρθρο

Με ασφάλεια επέστρεψε στο λιμάνι και αποβιβάστηκαν οι 538 επιβάτες – Δυο άτομα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα – Πλακιωτάκης: Ασφαλείς όλοι οι επιβάτες

Λαχτάρισαν το πρωί του Σαββάτου οι 538 επιβάτες του πλοίου «Olympic Champion» της ΑΝΕΚ που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Βενετία, όταν λίγο μετά την αναχώρησή του, πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από το γκαράζ 4 του πλοίου.

Μια νταλίκα – ψυγείο, είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και δόθηκε εντολή το πλοίο να επιστρέψει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Ηγουμενίτσα:Αναστάτωση στο λιμάνι από Φωτιά σε πλοίο

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη προκειμένου οι 538 επιβάτες και 74 άτομα πλήρωμα να αποβιβαστούν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Στην περιοχή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, ένα πλωτό του λιμενικού, ένα ρυμουλκό, ένα πλοιάριο πυρόσβεσης και χερσαία μέσα πυρόσβεσης.

Φωτιά σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα

Περίπου στις εννέα το πρωί είχαν αποβιβαστεί με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα, ενώ δυο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας της περιοχής.

Πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν την φωτιά και στο πλοίο επιβιβάστηκε κλιμάκιο της πυροσβεστικής προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια που προκλήθηκε. Παράλληλα ξεκίνησε και η έξοδος των 293  οχημάτων που βρίσκονταν μέσα στο πλοίο.

ship3
ship2
ship1
hg4
hg6
3l__2_

«Ασφαλείς όλοι οι επιβάτες. Οι συντονισμένες προσπάθειες πληρώματος και Λιμενικού απέδωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα», έγραψε στο Facebook o υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Το Olympic Champion έχει ναυπηγηθεί το 2000 κι έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13.

Τον Αύγουστο του 2018, ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος στο λιμάνι του Πειραιά.

hg3
hg1
2l__1_
hg2 via

Όλη η επικαιρότητα