Αθλητισμός Αχαϊα

ΙΙ Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Πάτρα 2019″ – Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης

Ακούστε το άρθρο

Mε την τελετή έναρξης ξεκίνησαν και επίσημα χθες οι ΙΙ Μεσογειακοί Παράκτιοι  Αγώνες «Πάτρα 2019″.

Παρόντες στην τελετή ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος και πολλοί επίσημοι.

Η τελετή έγινε στο κεντρικό γήπεδο της εγκατάστασης «Αρτεμις», δίπλα από το κολυμβητήριο του ΝΟΠ, σε ένα γεμάτο γήπεδο, καθώς τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί από πολύ νωρίς.

Στη τελετή έναρξης παρέλασαν οι αθλητές και τα μέλη των αποστολών των 26 χωρών της Μεσογείου, μεταφέροντας το μήνυμα της ειρήνης, της φιλίας των λαών και του Ευ Αγωνίζεσθαι.

Η αρμονική συνύπαρξη των λαών, η πολύ-πολιτισμικότητα, η παρουσίαση όχι μόνο στοιχείων του μοναδικού ελληνικού πολιτισμού αλλά και της κουλτούρας των χωρών της Μεσογείου βρίσκεται στο επίκεντρο των αγώνων και παρουσιάστηκαν στην τελετή έναρξης.

Η πολυπληθής ομάδα παραγωγής, μετέφερε επί σκηνής ζωντανά ένα μοναδικό ταξίδι στη Μεσόγειο. Από την Ισπανία στα Βαλκάνια και από τη Βόρειο Αφρική στην Ελλάδα και την Πάτρα. Μουσική, κίνηση, χορός, θέατρο και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, συνοδεύουν το ταξίδι στη Θάλασσα της Μεσογείου. Βασικά στοιχεία της Τελετής ήταν το νερό και η άμμος, πάνω στα οποία στηρίζονται και οι Αγώνες που λαμβάνουν χώρα στην Πάτρα. Περισσότεροι από 35 καλλιτέχνες (τραγουδιστές, μουσικοί, χορευτές, ακροβάτες) ανέβηκαν στη σκηνή, ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή των εθελοντών της διοργάνωσης.

Την  παρουσίαση της βραδιάς έκανε ο Γιώργος Λιανός.

Λευτέρης Aυγενάκης: Πάθος και καρδιά»

Τις προσπάθειες των ελληνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών στο Τουρνουά Beach Handball παρακολούθησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και έκανε δηλώσεις για τις πρώτες εντυπώσεις του από τη διοργάνωση των II Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Ο κ. Αυγενάκης έμεινε για περισσότερες από δυόμισι ώρες στις αθλητικές εγκαταστάσεις «Άρτεμις» και ενημερώθηκε για λειτουργικά και οργανωτικά θέματα των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

«Παίξατε με πάθος και καρδιά, διότι χωρίς πάθος δεν γίνεται τίποτα σε αυτή τη ζωή . Για αυτό σας αξίζουν συγχαρητήρια. Μπράβο σας», τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της ελληνικής ομάδας με την Κύπρο για το τουρνουά Beach Handball συγχαίροντας τις αθλήτριες για τη νίκη τους.
Στις παραινέσεις των αθλητριών της ελληνικής ομάδας για στήριξη στο Beach Handball ο κ. Αυγενάκης ήταν κατηγορηματικός : «Δεν είμαι Υφυπουργός μόνο του ποδοσφαίρου, αλλά όλων των αθλημάτων. Θα βρούμε τις λύσεις. Θα μείνω αρκετές ημέρες στην Πάτρα και θα έχουμε τον χρόνο να τα πούμε προσεχώς με κάθε λεπτομέρεια».

Ακολούθως ο Υφυπουργός παρακολούθησε και το ματς της Εθνικής Ανδρών με αντίπαλο τη Μάλτα (2-0). Συνομίλησε με τους Έλληνες παίκτες και τους συνεχάρη για την εμφάνισή τους λέγοντας:  «Μου  αρέσει που δεν αφήσατε τους αντιπάλους να πάρουν ανάσα. Ευχαριστηθήκατε το παιχνίδι και το ευχαριστηθήκαμε και εμείς. Συγχαρητήρια!».

Δείτε φωτογραφίες:

Όλη η επικαιρότητα