Αχαϊα

Ικανοποίηση για την κατασκευή γέφυρας άνωθεν της Ι. Μονής Χρυσοποδαρίτισσας – Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανταποκρίνεται στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών

Ακούστε το άρθρο

H κατασκευή γέφυρας στον ποταμό Πείρο, άνωθεν της Ι. Μονής Χρυσοποδαρίτισσας, στο δρόμο Κάλανου– Λακκωμάτων, προωθείται προς ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία προωθείται προς έγκριση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Για το θέμα αυτό συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρυσοπηγής Γιώργος Βασιλόπουλος με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, προκειμένου να εκφράσει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη ενός αιτήματος της Τοπικής Κοινότητάς του, αλλά και ένα καθολικό αίτημα ευρύτερα του Δήμου Ερυμάνθου, που κυρίως αφορά Κάλανο, Καλάνιστρα, Ν. Κομπηγάδι, Λακκώματα, Χρυσοπηγή, Καλούσι, Ελληνικό, Καταρράκτης κ.ά. Οι κάτοικοι των οικισμών αυτών που βρίσκονται εκατέρωθεν του ποταμού Πείρου, αναγκάζονται να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα μέσω Χαλανδρίτσας και Βαλμαντούρας, που υπάρχει σύνδεση μέσω γέφυρας.

Η κατασκευή της γέφυρας πέρα από το ότι θα διευκολύνει την επικοινωνία των παραπάνω κοινοτήτων, θα βοηθήσει σημαντικά στην ενίσχυση της πυροπροστασίας και της πυρόσβεσης σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή.

Το συγκεκριμένο αίτημα είχε υποβληθεί τον Σεπτέμβριο του 2018, από τον Δήμαρχο Ερυμάνθου Θάνο Καρπή και συνυπέγραφαν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Καταρράκτη Βασίλης Αγγελόπουλος, Καλάνου Χρήστος Παύλου, Καλάνιστρας Κωνσταντίνος Κοτσώνης, Κομπηγαδίου Αντώνης Πετρόπουλος, Λακκωμάτων Αθανάσιος Παύλος, Χρυσοπηγής Γεώργιος Βασιλόπουλος, Καλουσίου Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος και Ελληνικού Γεώργιος Παντελής. Στη συνέχεια η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας πραγματοποίησε τεχνική συνάντηση, συντάχθηκε το Τεχνικό Δελτίο και προωθείται προς ένταξη στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Το έργο θα έχει τίτλο: «Κατασκευή Γέφυρας στον Ποταμό Πείρο άνωθεν της Ι. Μονής Χρυσοποδαρίτισσας», είναι προϋπολογισμού 250.000 ευρώ και θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.

Όλη η επικαιρότητα