Πολιτισμός

Ικανοποίηση για την έγκριση χρηματοδότησης του από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Ελλάδας

Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την έγκριση της χρηματοδότησης του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 12ης Camera Zizanio από το Περιφερειακό Συμβούλιο το βράδυ της Τρίτης, το Φεστιβάλ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο καλλιτεχνικός διευθυντής και τα στελέχη του Φεστιβάλ Ολυμπίας εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας να χρηματοδοτηθεί από την ΠΔΕ η διοργάνωση του 15ου Φεστιβάλ και της 12ης Camera Zizanio.

Θέλουμε να επισημάνουμε τα δυο κυρίως θέματα που χαρακτήρισαν τη χθεσινή συνεδρίαση: Πρώτον, ότι η απόφαση ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία των μελών και με τη θετική στάση όλων ανεξαιρέτως των παρατάξεων. Δεύτερον ότι το θέμα απασχόλησε το Συμβούλιο επί μακρόν και ότι αναπτύχθηκε ένας ιδιαίτερα γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος. Και τα δύο για εμάς αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, τα εκλαμβάνουμε δε ως μια δικαίωση και επιβράβευση των μέχρι τώρα προσπαθειών μας.

Θέλουμε επίσης να δηλώσουμε ότι παρακολουθήσαμε με πολύ προσοχή τη συζήτηση που διεξήχθη και σημειώσαμε όλες τις παρεμβάσεις και παρατηρήσεις των μελών του Συμβουλίου. Διαπιστώσαμε ότι στην ουσία τους συνέκλιναν στην εδραίωση του Φεστιβάλ ως πολιτιστικού θεσμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πράγμα που είναι γνωστό ότι αποτελεί και δικό μας πρωταρχικό στόχο.

Με μεγαλύτερη προσοχή ακούσαμε τις επιφυλάξεις, ακόμη και τις αντιρρήσεις, που εξέφρασαν ορισμένα μέλη. Πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να αρθούν στο προσεχές μέλλον, μετά από μια αναλυτική και διεξοδική συζήτηση, που κατά τη γνώμη μας είναι αναγκαίο να γίνει προκειμένου να ενημερωθούν όλοι και με κάθε λεπτομέρεια για όλες τις πτυχές και παραμέτρους του θέματος, που σήμερα ?και ως ένα βαθμό? είναι λογικό να αγνοούν.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση όλων των μελών και των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για οποιοδήποτε θέμα αφορά στη λειτουργία του Φεστιβάλ. Πιστεύουμε ότι παρά τις επί μέρους διαφορές, που άλλωστε είναι φυσικό να υπάρχουν, μπορούμε να υπηρετήσουμε, ο καθένας από τη θέση του, τον κοινό στόχο για την πρόοδο του τόπου.

Τέλος, απευθύνουμε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας στους αναρίθμητους φίλους του Φεστιβάλ Ολυμπίας από τον Πύργο, την Ελλάδα και το εξωτερικό, που υποστηρίζουν και υπερασπίζονται το θεσμό και που στέκονται στο πλευρό μας, εκφράζοντας και τη δική τους αγωνία για την πορεία και την εξέλιξή του. Το έκδηλα συγκινητικό ενδιαφέρον τόσων πολιτών, μαθητών, φοιτητών, κινηματογραφιστών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνών, θεσμικών παραγόντων, υπενθυμίζει σε όλους την ευθύνη ώστε το Φεστιβάλ να συνεχίσει να αποτελεί ένα παράθυρο ανοιχτό στη γνώση, την ελπίδα και τα όνειρα των νέων ανθρώπων.»

Όλη η επικαιρότητα