Ελλάδα

Ικαρία – Εξαφάνιση 35χρονης: Πώς ενεργοποιείται η υπηρεσία GPS στο κινητό

Ακούστε το άρθρο
Διασώστης-μέλος της ομάδας που εντόπισε την 35χρονη αστροφυσικό στην Ικαρία απηύθυνε έκκληση μέσω του OPEN σε παραθεριστές και τουρίστες να έχουν ενεργοποιημένη την υπηρεσία GPS στο κινητό
Σύμφωνα με τον διασώστη Βαγγέλη Κριαρά, η Ναταλί Κρίστοφερ καταπλακώθηκε από βράχο σε μια προσπάθεια να αναρριχηθεί σε βράχο. Όπως ανέφερε στο OPEN TV ο διασώστης, ένας βράχος σε παραλία στην Ικαρία αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε την 35χρονη, η οποία είχε πάει για αναρρίχηση στο συγκεκριμένο σημείο.

Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό, η 35χρονη αστροφυσικός «βρέθηκε πεσμένη, χτυπημένη στο πρόσωπο. Πιάστηκε από βράχο και ο βράχος που ξεκόλλησε, την καταπλάκωσε», σημειώνει ο κ. Κριαράς. Η ίδια πάντως είχε ουσιαστικά προαναγγείλει στο Facebook ότι θα πήγαινε για αναρρίχηση σε ένα κοντινό σημείο και, μάλιστα, καλούσε κόσμο να την ακολουθήσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η 35χρονη αστροφυσικός, Ναταλί Κρίστοφερ, δεν είχε ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Κι αυτό έκανε πιο δύσκολο το έργο των Αρχών. «Αν είχε ενεργοποιημένο το GPS, ίσως να τη βρίσκαμε ζωντανή», ανέφερε χαρακτηριστικά.  Άλλωστε, από την ημέρα που εξαφανίστηκε μέχρι και τον εντοπισμό της λίγο μετά τις 17:00 της Τετάρτης, πέρασαν 72 δραματικές ώρες. Δυστυχώς, όμως, η υπόθεση εξαφάνισής της έληξε με τον χειρότερο τρόπο.

Μάλιστα, έκανε κάλεσμα στον κόσμο να ενεργοποιήσει την υπηρεσία GPS στο κινητό του τηλέφωνο, γιατί διευκολύνει με αυτό τον τρόπο τον εντοπισμό του από τις Αρχές.

Πώς ενεργοποιείται η υπηρεσία GPS στα κινητά Android

Σε κινητά που έχουν λειτουργικό Android η υπηρεσία GPS βρίσκεται στις ρυθμίσεις που εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής, στο πάνω μέρος, με την ένδειξη «Θέση» αν κάποιος το σύρει προς τα κάτω ώστε να δει τις ειδοποιήσεις που υπάρχουν.

gps1.jpg

iPhone: Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας για συγκεκριμένες εφαρμογές

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας.
  2. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένες οι Υπηρεσίες τοποθεσίας.
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε την εφαρμογή.
  4. Πατήστε την εφαρμογή και ορίστε μια επιλογή:
    • Ποτέ: Αποτρέπει την πρόσβαση στις πληροφορίες Υπηρεσιών τοποθεσίας.
    • Κατά τη χρήση της εφαρμογής: Επιτρέπει την πρόσβαση στις Υπηρεσίες τοποθεσίας μόνο όταν η εφαρμογή ή κάποια από τις λειτουργίες της είναι ορατή στην οθόνη. Αν μια εφαρμογή έχει οριστεί στην επιλογή “Κατά τη χρήση της εφαρμογής”, ενδέχεται η γραμμή κατάστασης να γίνει μπλε και να εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα αναφέρει ότι μια εφαρμογή χρησιμοποιεί ενεργά την τοποθεσία σας.
    • Πάντα: Επιτρέπει την πρόσβαση στις πληροφορίες τοποθεσίας σας ακόμη κι αν η εφαρμογή λειτουργεί στο παρασκήνιο.
GPS iPhone

via

Όλη η επικαιρότητα