Ελλάδα

Οικογένεια Δώρας Ζέμπερη: Ερωτήματα για τη νέα «κατάθεση» του δράστη

Ακούστε το άρθρο
Τους ισχυρισμούς του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της άτυχης Δώρας Ζέμπερη αμφισβητεί ο δικηγόρος του πατέρα της κ. Λύτρας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 o δικηγόρος σχολίασε το πολυσέλιδο σημείωμα του δράστη στο οποίο αναφέρει ότι δύο άνδρες τον πλήρωσαν για να σκοτώσει την 32χρονη εφοριακό. Και μάλιστα ότι εκείνος μόνο την τραυμάτισε για να της πάρει την τσάντα και οι άλλοι δύο την εκτέλεσαν.

«Ο κατηγορούμενος μπορεί να λέει ό,τι θέλει, το θέμα είναι τι προκύπτει» δήλωσε ο κ. Λύτρας για να συμπληρώσει ότι «από τα στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται πως την δολοφόνησε με κίνητρο τη ληστεία».

Ο πατέρας του θύματος, από την άλλη, Κώστας Ζέμπερης φαίνεται ότι συμφωνεί με την νέα εκδοχή του Σοροπίδη, αφού ήταν ο ίδιος που από την πρώτη στιγμή έλεγε πως το κίνητρο της δολοφονίας της κόρης του δεν ήταν η ληστεία, αλλά σχετιζόταν με τις υποθέσεις που χειριζόταν στη δουλειά της.

Σοκαρισμένη παρακολουθεί και η μητέρα της Δώρας τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σοροπίδης υποστηρίζοντας ότι η 32χρονη δεν είχε διαφορές με κανέναν. «Ψέματα» χαρακτηρίζει η οικογένειά της όσα λέει τώρα ο δράστης και υποστηρίζει ότι κάνει νέες αποκαλύψεις απλώς για να πέσει στα μαλακά.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που αναφέρει ο δράστης στο σημείωμα του τα δύο άτομα τού έταξαν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει την άτυχη κοπέλα, ενώ τον είχαν προμηθεύσει με ναρκωτικά καθώς και με το μαχαίρι του εγκλήματος.

Στο μακροσκελές έγγραφό του, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της γυναίκας αναφέρει ότι την παρακολουθούσε επί μακρόν και αποφάσισε ο ίδιος να τη σκοτώσει στο Β’ Νεκροταφείο, προσθέτοντας ότι είχε λάβει προκαταβολή για την αποτρόπαιη πράξη του και ότι μέσα στην τσάντα του θύματος εκτός από τα προσωπικά αντικείμενα υπήρχαν και στικάκια με πληροφορίες.

Λίγες ώρες αργότερα μιλώντας στο STAR μέσα από τις φυλακές Δομοκού υποστήριξε: ««Η ουσία είναι ότι εγώ την τραυμάτισα λίγο την κοπέλα στο χέρι και την κοπέλα από εκεί που έφυγε την εκτελέσανε, γιατί έτσι το είχανε στήσει το σκηνικό» και συνέχισε: «Θέλανε την κοπέλα να την φάνε από την αρχή αυτοί που είναι και τους έχω δώσει και ονομαστικά. Εγώ την τσάντα της κοπέλας την πήρα εκεί που καθόταν στο μνήμα. Η κοπέλα έφυγε από μένα κανονικά, προχώρησε μεγάλη απόσταση, της κόψανε το δρόμο και την εκτελέσανε, γιατί ήθελαν από την αρχή αυτό να καταφέρουν».

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα