Αποδράσεις

Εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς στις Επτά Πηγές της Ρόδου

Ακούστε το άρθρο

Σε απόσταση περίπου τριάντα χιλιομέτρων από την πόλη της Ρόδου, το κοσμοπολίτικο νησί των Ιπποτών επιφυλάσσει ακόμα μια έκπληξη για τους ταξιδιώτες που, εκτός από τα πολλά αξιοθέατά του, αφιερώνουν χρόνο και στην εξερεύνηση της φυσικής ομορφιάς του.

Οι Επτά Πηγές πήραν το όνομά τους από τις πηγές από τις οποίες αναβλύζουν δροσερά τρεχούμενα νερά, συνθέτοντας τοπίο που μοιάζει με όαση από το πυκνό πράσινο, την πλούσια βλάστηση και τα γάργαρα νερά.

Τα νερά καταλήγουν σε μια μικρή λίμνη όπου για να φτάσει κανείς πρέπει να διασχίσει μια μικρή στενή στοά 186 μέτρων. Η λίμνη δημιουργήθηκε από την κατασκευή φράγματος, τη δεκαετία του ’30, προκειμένου να υδροδοτείται το παρακείμενο χωριό Κολυμπία. Στα νερά αυτά, και την ειδυλλιακή περιοχή που τα περιβάλλει, ζουν παγώνια, πάπιες, χήνες, χελώνες, χέλια και καβούρια.

Χιλιάδες επισκέπτες αξιοποιούν την ευκαιρία να  περιπλανηθούν στα μονοπάτια και τα γεφυράκια, απολαμβάνοντας τη δροσιά, τα πέτρινα κανάλια και τον μικρό καταρράκτη. Όλες τις πανέμορφες εικόνες των Επτά Πηγών, που χαλαρώνουν και γαληνεύουν.

ΡΟΔΟΣ ΕΠΤΑ ΠΗΓΕΣ

ΡΟΔΟΣ ΕΠΤΑ ΠΗΓΕΣ ΡΟΔΟΣ ΕΠΤΑ ΠΗΓΕΣ ΡΟΔΟΣ ΕΠΤΑ ΠΗΓΕΣ ΡΟΔΟΣ ΕΠΤΑ ΠΗΓΕΣ ΡΟΔΟΣ ΕΠΤΑ ΠΗΓΕΣ

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΟΔΟΣ ΕΠΤΑ ΠΗΓΕΣ ΡΟΔΟΣ ΕΠΤΑ ΠΗΓΕΣ

Όλη η επικαιρότητα