Ηλεία

Είκοσι χρόνια… «Παρεμβάσεις!» – Τριήμερο εκδηλώσεων με θέμα την ψυχοκοινωνική υγεία

Ακούστε το άρθρο

Μια σειρά από εκδηλώσεις από σήμερα μέχρι και την Κυριακή το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ηλείας «Παρεμβάσεις» με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι χρόνων λειτουργίας του.

Χθες το πρωί στο διοικητήριο ο Πρόεδρός του και Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλος από κοινού με την Ψυχολόγο και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου, Γιώτα Τσαπρδώνη παραχώρησαν συνέντευξη τύπου παρουσιάζοντας τις λεπτομέρειες.

Οι «Παρεμβάσεις», είναι φορέας πρόληψης των εξαρτήσεων, που λειτουργεί από το 1998, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και με έδρα την Αμαλιάδα, παρέχοντας υπηρεσίες προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας σε όλη την περιφερειακή ενότητα Ηλείας, σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, φορείς και συλλόγους.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην οικία Τατάνη, στην Αμαλιάδα με τη στήριξη του Κέντρου Κοινωνικής παρέμβασης του δήμου Ήλιδας.

 «Σπουδαίο έργο που αναγνωρίζεται καθολικά»

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης και Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλος τόνισε:

«Το 1998 ξεκίνησε την λειτουργιά του στην Ηλεία το κέντρο πρόληψης «Παρεμβάσεις» και έκτοτε δραστηριοποιείται σε όλο το νομό εκπονώντας και αναπτύσσοντας προγράμματα πρόληψης από κάθε μορφή εξάρτησης κυρίως σε παιδιά σχολικής ηλικίας, στους γονείς αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα.  Το κέντρο αυτό που είναι ένα από τα 75 που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα τελεί υπό τη αιγίδα του ΟΚΑΝΑ και έχει την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, φορέων όπως  η Περιφέρεια, η Μητρόπολη Ηλείας, οι Δήμοι και άλλοι κοινωνικοί φορείς και σύλλογο. Η έδρα είναι στην Αμαλιάδα και το προσωπικό του με επικεφαλής την κυρία Τσαπαρδώνη κάνει ένα σπουδαίο έργο το οποίο αναγνωρίζεται καθολικά. Πρέπει να πάει κανείς στα σχολεία, να μιλήσει με τους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών ακόμα και με τα ίδια τα παιδιά για να καταλάβει πόσο σπουδαίο είναι το έργο που προσφέρει. Είναι τιμή μου που είμαι πρόεδρος αυτού του σπουδαίου κέντρου. Φέτος συμπληρώνονται δυο χρόνια δράσης και λειτουργίας του και θέλοντας να τιμήσουμε και να το γιορτάσουμε διοργανώνουμε ένα τριήμερο εκδηλώσεων».

 «Αφιερωμένο σε αυτούς που μας έχουν στηρίξει»

Από την πλευρά της, η Ψυχολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου, Γιώτα Τσαπρδώνη δήλωσε τα εξής:

«Επίκεντρο της πρόληψης είναι ο άνθρωπος γι αυτό και το τριήμερο εκδηλώσεων είναι αφιερωμένο σε όλους του ανθρώπους, συνεργάτες, συνοδοιπόρους  όλα αυτά τα χρόνια έχουν στηρίξει με διαφόρους τρόπους και διάφορους ρόλους το έργο της πρόληψης. Το Κέντρο Πρόληψης συνεχίζοντας δράσεις που είναι αφιερωμένες στον άνθρωπο και στις ανθρώπινες σχέσεις πραγματοποιεί αυτό το τριήμερο εκδηλώσεων από 18 μέχρι 20 Μαΐου στην οικεία Τατάνη στην Αμαλιάδα και σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια πρόληψης».

Στη συνέχεια, η κυρία Τσαπαρδώνη παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει ως εξής:

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σήμερα

«Ένα έργο 20 χρόνων»

Παρουσίαση από το Κέντρο Πρόληψης, ώρα 8 μ.μ.

«Το δαφνοκούκουτσο»

Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με την Αγνή Στρουμπούλη, ώρα  9 μ.μ.

Αύριο

Ομιλία με θέμα:

«Μαθαίνω το παιδί μου να μαθαίνει»

με τον ψυχίατρο Κώστα Γκοτζαμάνη, ώρα 8 μ.μ.

Θεατρική Παράσταση

«Μια μέρα στο πάρκο»

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γ. Βρόντος, ερμηνεύουν: Τ. Φραγκίας, Β. Αλεξανδρής, ώρα 9.30 μ.μ.

Εργαστήρια (με δηλώσεις συμμετοχής)

Αύριο (10 π.μ. με 2 μ.μ.)

«Το παραμύθι ως αθάνατο νερό»

Εργαστήρι ενηλίκων για την τέχνη και την αφήγηση

Κυριακή (10 π.μ. με 1 μ.μ.)

«Ζωγραφίζοντας με κουρέλια ένα παραμύθι»

Εργαστήρι κατασκευών για παιδιά και όχι μόνο με την Αγνή Στρουμπουλή

Όλη η επικαιρότητα