WEB tv Αχαϊα Ελλάδα Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Υγεία

Ηλεία: Τα εμβόλια για την ιλαρά δεν επαρκούν!

Ακούστε το άρθρο

Η παρουσία κάποιων λίγων εμβολίων για την ιλαρά στα ράφια των φαρμακειών δεν αποτελούν ως ποσότητα εγγύηση για την κάλυψη των αναγκών της πραγματικής ζήτησης που υπάρχει μετά την προτροπή των ιατρικών επιστημονικών συλλόγων για εμβολιασμό όλων όσων έως και σήμερα δεν έχουν νοσήσει.

Η λίστα αναμονής είναι τεράστια στα περισσότερα φαρμακεία μιας και ο ΕΟΦ ήταν ανέτοιμος να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.  Την ίδια στιγμή οι εμπλεκόμενοι με το χώρο της υγείας θα πρέπει να εμβολιαστούν ή τουλάχιστον να κάνουν εξέταση για την ανοσία. Τα κρούσματα στην χώρα μας έχουν φτάσει τα 166 σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

“Σε όλη την Ελλάδα ο αριθμός των εμβολίων που υπάρχουν για την ιλαρά δεν επαρκεί για να καλύψη την ζήτηση που υπάρχει προκειμένου να εμβολιαστούν όλοι όσοι  επιβάλλεται για να προστατευτούν από την νόσο”, τόνισε μιλώντας στο patrisnews.gr o πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας κ Ανδρέας Σοφιανόπουλος.

Παράλληλα η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωση της βάλλει κατά του υπουργείου υγείας . όπως αναφέρει δεν υπάρχει μέριμνα για τον εμβολιασμό του νοσηλευτικού προσωπικού.  Και στα νοσοκομεία  της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδος λίγοι είναι αυτοί που έχουν εμβολιαστεί. Επιρρίπτονται επίσης ευθύνες στις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

“Είναι δεδομένο πως όσο αυξάνεται η ζήτηση για εμβόλια ιλαράς, η ποσότητα που υπάρχει σε φαρμακεία και  σε αποθήκες  δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν όλες τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί μετά και τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί λόγω των πολλών κρουσμάτων που σημειώθηκαν φέτος στην χώρα μας…”, επισημαίνει  ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Θεοδωρόπουλος

Είναι γεγονός πως η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας που έως και σήμερα έχουν βεβαιωθεί από το ΚΕΛΠΝΟ 166 την στιγμή που κάθε χρόνο δεν περνούσε το ένα με δύο, έχει δημιουργήσει μία μη αναμενόμενη ζήτηση την οποία  ο ΕΟΦ δεν είχε υπολογίσει με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες που σήμερα υπάρχουν σε εμβόλια για την ιλαρά.

Όλη η επικαιρότητα