Ηλεία: Απάντηση Λυμπέρη στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γ.Βαρεμένο σχετικά με το ΤΕΙ

tei-800.jpg

Απάντηση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργο Βαρεμένο, ο οποίος πριν από λίγο καιρό υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη μεταφορά του πρώην Τμήματος θερμοκηπιακών καλλιεργειών του ΤΕΙ Μεσολογγίου στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, έδωσε την Παρασκευή σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.


Ο κ. Βαρεμένος στην ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, εν ολίγοις αμφισβητεί τη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν για τη μεταφορά του εξοπλισμού (θερμοκήπια και εργαστήρια) από το ΤΕΙ Μεσολογγίου στην Αμαλιάδα, σε κτιριακές εγκαταστάσεις οι οποίες όπως υποστηρίζει δεν είναι κατάλληλες και θέτουν σε κίνδυνο τον εξοπλισμό, ενώ αφήνει αιχμές και για την εμπλοκή του δήμου Ήλιδας στη διαδικασία μεταφοράς του εξοπλισμού και διαμόρφωσης του κτιρίου του ΤΕΙ Αμαλιάδας, που έγινε μέσα από την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

 

Η δήλωση

«Αλίμονο στον δήμο και τις δημοτικές αρχές που δεν έχουν δουλειά και δεν ασχολούνται με αυτά τα θέματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης, απαντώντας στον  κ. Βαρεμένο και τόνισε στην συνέχεια: «Το κυριότερο παράπονο των καθηγητών του τμήματος στο Μεσολόγγι, είναι ότι δεν είχαν επαφή με τη δημοτική αρχή Μεσολογγίου. Είναι επιβεβλημένο στην παιδεία, στην ανώτατη εκπαίδευση σε θέματα πολιτισμού, να έχει εμπλοκή ο δήμος. Πιστεύω ότι οι τοπικές κοινωνίες είναι οι πλέον αρμόδιες να καταστούν υπεύθυνες για τους πόρους στις περιοχές τους. Αυτό το λόγο ύπαρξης έχουν τα τοπικά αναπτυξιακά προγράμματα, να «δέσουν» τέτοιες δραστηριότητες και να γίνουν αποδοτικά. Ήταν λοιπόν υπεύθυνος ο δήμος για το ΤΕΙ (και μέσω του ‘Καλλικράτη’), κάναμε την προγραμματική σύμβαση και δεχτήκαμε να αναλάβουμε το κόστος μεταφοράς και εγκατάστασης του τμήματος. Το κάναμε γιατί ήταν εξαιρετικά δυσκίνητες οι υπηρεσίες του ΤΕΙ και του Υπουργείου. Αυτή είναι η απάντηση στον κ. Βαρεμένο και τις κρατικίστικες συγκεντρωτικές λογικές».

 

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)