Ηλεία

Ηλεία: Εκστρατεία ενημέρωσης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών από τον Εμπορικό Σύλλογο Λεχαινών

lexaina.jpg
Ακούστε το άρθρο

Οι δυνατότητες που δίνονται σε ένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό, μια επιχείρηση, έναν αγρότη να ρυθμίσει ή να διαγράψει μέλος των οφειλών προς τις τράπεζες σώζοντας το σπίτι, την επιχείρηση, την περιουσία του ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής ημερίδας που διοργάνωσε χθες το απόγευμα ο Εμπορικός Σύλλογος Λεχαινών στο Σινέ «Άστρον», σε συνεργασία με το ΙΝΚΑ Πάτρας και το κίνημα «Υπέρβαση». Επόμενος στόχος του Εμπορικού Συλλόγου Λεχαινών και των διοργανωτών της ημερίδας, είναι η ομαδική προσφυγή εναντίον των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδας.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ν. Ηλείας κ. Θανάσης Σκορδαλής, ο αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Γαβράς, ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Άγγελος Αγγελόπουλος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Δημήτρης Αρβανίτης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ναμπίλ Μοράντ, ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρήσεων από την ευρύτερη περιοχή, ιδιώτες κ.ά.  

Μιλώντας στο patrisnews.com ο εκπρόσωπος του κινήματος «Υπέρβαση» κ. Βασίλης Παπαβασιλείου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κοινός εχθρός για εμάς είναι το ανάλγητο κράτος και οι τράπεζες. Έχουμε λύσεις για να μην κινδυνεύσει η επιχείρηση, το σπίτι, η περιουσία κανενός».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του κινήματος «Υπέρβαση» κ. Κυριάκος Τόμπρας είπε: «Σήμερα ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει ότι δεν πρέπει να φοβάται τις τράπεζες αν κινηθούμε συλλογικά και οργανωμένα. Πρώτος μας στόχος είναι να εγγυηθούμε σε κάθε Έλληνα πολίτη ότι θα πάρει πίσω την αξιοπρέπειά του. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει παιδιά που κρυώνουν στο σχολείο, που πεινάνε, γονείς που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στις πιο βασικές ανάγκες των παιδιών τους εξαιτίας των πιέσεων που δέχονται από τις τράπεζες».

«Ο υπάρχων νόμος 3869/2010 μας δείχνει τον τρόπο πως μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα αυτά» είπε στην εφ. «Πατρίς» η κα. Ρούλα Σκαρλίγκου και συνέχισε: «Από εκεί και πέρα όμως, έχουμε και το κομμάτι της ομαδικής προσφυγής εναντίον των τραπεζών για να προστατεύσουμε τις περιουσίες του κόσμου».

«Αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτή την πρωτοβουλία στον Εμπορικό Σύλλογο Λεχαινών» είπε ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Δημήτρης Αρβανίτης και συνέχισε: «Μέσα σε αυτή την οικονομική συγκυρία και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος, τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν ιδιαίτερη αξία».

Τέλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λεχαινών κ. Χαράλαμπος Παλλαδινός τόνισε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να σηκωθούμε επιτέλους όλοι από τους καναπέδες μας και να αντιδράσουμε. Πρέπει να σταματήσουμε πια να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας γιατί ακόμα και να μην έχουμε εμείς το πρόβλημα, αλλά ο διπλανός μας, κάποια στιγμή θα φτάσει και σε εμάς. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, θα καεί και το δικό μας. Θέλω να ευχαριστήσω το ΙΝΚΑ Πάτρας και το κίνημα «Υπέρβαση» που μας διέθεσε οκτώ καταξιωμένους επιστήμονες, οικονομολόγους και νομικούς, για να μας ενημερώσουν και να συζητήσουμε σήμερα όλα αυτά που μας απασχολούν. Στόχος μας δεν είναι μόνο ο εμπορικός κόσμος αλλά και οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, τα νοικοκυριά, όλοι οι κάτοικοι της περιοχής που αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)

Όλη η επικαιρότητα