Ηλεία Περιβάλλον

Ηλεία: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι συλληφθέντες για την παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων στο Σώστι

dalika.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τη Δευτέρα, μετά την απολογία τους στον Ανακριτή Αμαλιάδας, οι δύο συλληφθέντες για την παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων στην περιοχή Σωστίου του δήμου Ήλιδας, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. (σχετικό ρεπορτάζ)

Οι δύο ημεδαποί ηλικίας 39 και 49 ετών που κατάγονται από τη Μεγαλόπολη, ένα ακόμη άτομο που εμπλέκεται σίγουρα στην υπόθεση, αλλά και άλλα άγνωστα άτομα, εναπόθεσαν στην περιοχή 20 τόνους απορρίμματα, προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Η Εισαγγελέας Αμαλιάδας έχει ασκήσει σε βάρος των δύο, ενός τρίτου ατόμου και κατά αγνώστων, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ρύπανση του περιβάλλοντος από κοινού με πράξη η οποία είχε ως επακόλουθο σοβαρή ρύπανση του περιβάλλοντος και σοβαρή οικολογική και περιβαλλοντική διατάραξη.

Οι δύο συλληφθέντες είχαν ζητήσει προθεσμία, κρατήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και απολογήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής ενώπιον του Ανακριτή Αμαλιάδας.

Στην απολογία τους φέρεται να ισχυρίστηκαν ότι τα απορρίμματα προέρχονταν από τον δήμο Δυτικής Μάνης και ότι οι ίδιοι δεν γνώριζαν ότι δεν λειτουργούσε χωματερή στην περιοχή που εναπόθεσαν τα σκουπίδια.

Μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίασης κάθε 1η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων ήταν ο δικηγόρος Αμαλιάδας κ. Σάκης Κότσιφας και ο δικηγόρος Πύργου κ. Νίκος Θεοδώρου.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα