Ηλεία

Ηλεία: Εορταστικές εκδηλώσεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων από το Λύκειο Ζαχάρως

dsc00514.jpg
Ακούστε το άρθρο

Εκδηλώσεις εμπνευσμένες από το πνεύμα των Χριστουγέννων, τις άγιες ημέρες της Γέννησης Του Θεανθρώπου και το όμορφο παραμύθι του Αγίου με τα κόκκινα και το σάκο με τα δώρα, θα πραγματοποιήσουν στις 24 και στις 31 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία της Ζαχάρως, οι μαθητές της Β’ Τάξης του Λυκείου της Ζαχάρως σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης.

Η δυναμική πρωτοβουλία ανήκει στους μαθητές της Β’ Λυκείου, οι οποίοι απευθύνθηκαν στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ζαχάρως, κ. Αργύρη Παύλο, ζητώντας την απαραίτητη βοήθεια και την κατάλληλη στήριξη στην διοργάνωση των δύο αυτών μεγάλων εκδηλώσεων που πρέπει ν’ αναφερθεί ότι θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα, η ιδέα ανήκει στην Χριστίνα Καρακίτσου, μαθήτρια της Β’ Λυκείου που κατάγεται από την Πάτρα και όπως είναι λογικό έχει δει ανάλογες εκδηλώσεις. Όπως δήλωσε η ίδια «σε Πάτρα και Αθήνα δεν απουσιάζει το χωριό του Άγιο Βασίλη, οι άμαξες, τα ξωτικά που γράφουν τις επιθυμίες μικρών και μεγάλων και στη συνέχεια τις στέλνουν στον Άγιο Βασίλη… Έτσι, σκέφτηκα ότι ο κόσμος της περιοχής δεν έχει ζήσει κάτι ανάλογο…».

Άμαξες, πόνυ και φυσικά ο αγαπημένος Άγιος Βασίλης θα αποτελέσουν το επίκεντρο των γιορτινών εκδηλώσεων που θα πλαισιωθούν με το χαμόγελο, την ελπίδα, την αγάπη και την ανθρώπινη αλληλεγγύη, καθώς ο στόχος των παιδιών είναι η συγκέντρωση ενός χρηματικού ποσού που θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια για το Χαμόγελο του Παιδιού. Από την άλλη, ένα μέρος των χρημάτων θα καλύψει τα έξοδα της σχολικής εκδρομής της Β’ Λυκείου.

Από τις 11:00 το πρωί έως τις 5:00 το απόγευμα η ατμόσφαιρα θα είναι γιορτινή, οι άμαξες θα είναι διαθέσιμες για μία όμορφη βόλτα στους δρόμους της πόλης, ο Άγιος Βασίλης θα υποδέχεται δημότες και επισκέπτες και στις 24 Δεκεμβρίου θα δέχεται τα γράμματα των μαθητών των τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου για να μοιράσει τα δώρα μαζί με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ζαχάρως, μία εβδομάδα αργότερα, παραμονή πρωτοχρονιάς.

Μία πολύ σημαντική κίνηση είναι η μίσθωση λεωφορείων για την μεταφορά κατοίκων του Γιαννιτσοχωρίου, του Θολού, της Ελαίας, του Καλού Νερού και της Κυπαρισσίας. Με αυτό τον τρόπο θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις ακόμα και εκείνοι που δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα για τα εισιτήριά τους.

Να ξέρετε ότι μία βόλτα με την άμαξα θα σας στοιχίσει πέντε ευρώ και τρία ευρώ για τα παιδιά κάτω των δώδεκα ετών, ενώ τρία ευρώ θα πληρώσετε για την βόλτα σας με το πόνυ. Ένα σημαντικό ποσό από τα έσοδα θα δοθεί για την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας.

Γαληνή Τσαρουχά

galini_tsaroucha@hotmail.com

Όλη η επικαιρότητα