Περιβάλλον

Ηλεία: Χημικά απόβλητα ανάμεσα σε Αλφειό και Περιβόλια

16147_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το ειδεχθές έγκλημα που έχει διαπραχθεί εναντίον του περιβάλλοντος στο οροπέδιο της Μεγαλόπολης, ανακάλυψαν πρόσφατα οι επιστήμονες του ελεγκτικού κλιμακίου της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.

Όπως δημοσιεύει η εφ. «realnews» ανάμεσα σε δύο ρέματα που υδροδοτούν τον ποταμό Αλφειό, στο χωριό Περιβόλια, ιδιοκτήτες χωματουργικής επιχείρησης είχαν μετατρέψει το οικόπεδό τους σε? εργοτάξιο απόκρυψης επικίνδυνων χημικών αποβλήτων.

Στον χώρο βρέθηκαν περισσότεροι από 73 τόνοι υγρών και παχύρρευστων λιπαρών οξέων, που χρησιμεύουν ως διαλυτικά και βάσεις για την παρασκευή οικοδομικών χρωμάτων. Οι τεράστιες ποσότητες των επικίνδυνων χημικών βρίσκονταν μέσα σε 50 φορητές δεξαμενές και δεκάδες άλλα ημικατεστραμμένα βαρέλια, στα οποία είχαν απομείνει στερεοποιημένες χημικές ουσίες, καθώς το τοξικό τους περιεχόμενο είχε χυθεί στο χωμάτινο δάπεδο?

Σύμφωνα με το πόρισμα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η απόδειξη της εγκληματικής δραστηριότητας βρισκόταν ακριβώς στο κέντρο του οικοπέδου όπου εκεί, ένας σωρός χώματος, ύψους ενός μέτρου και εμβαδού 20 τετραγωνικών μέτρων, αναμεμειγμένος με βαρέλια και άλλες συσκευασίες επικίνδυνων ουσιών, αποκάλυπτε τις πραγματικές «υπηρεσίες» του εργοταξίου, δηλαδή την προετοιμασία των χημικών αποβλήτων για ταφή σε απομονωμένες φυσικές περιοχές της Αρκαδίας.

Όλη η επικαιρότητα