Εκπαίδευση

Ηλεία: Χωρίς μεταφορά στο σχολείο έχουν μείνει 170 μαθητές στα Λεχαινά!

dscn2765.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η νέα σχολική χρονιά να ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, για 170 μαθητές της εκπαιδευτικής περιφέρειας των Λεχαινών που έχουν μείνει χωρίς μεταφορά, το πρώτο κουδούνι της χρονιάς δεν έχει χτυπήσει ακόμα!

Κάποιοι από τους μαθητές μεταφέρονται από τους γονείς τους σε καρότσες αγροτικών οχημάτων, τρακτέρ κ.ά.

Η πλειονότητα όμως των μαθητών δεν έχει κάνει ούτε μια ώρα μάθημα τη νέα σχολική χρονιά!

«Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λεχαινών εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του γι’ αυτή την κατάσταση προς κάθε κατεύθυνση» λέει στο patrisnews.com ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σάκης Γεωργόπουλος και συνεχίζει: «Δεν μπορεί από τη μία το κράτος να ζητά από τους πολίτες να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και από την άλλη να έχει ξεκινήσει η νέα σχολικής χρονιά και 170 μαθητές να μην πηγαίνουν στο σχολείο γιατί δεν υπάρχει μεταφορά».

Συνεχίζοντας ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε: «Το ίδιο το κράτος δημιουργεί μαθητές δύο ταχυτήτων. Δεν είναι δυνατόν μαθητές της Α΄ και της Β’ τάξης να μην έχουν κάνει ακόμα ούτε μία ώρα μάθημα. Και το χειρότερο, ανάμεσα σε αυτούς τους μαθητές οι 12 είναι μαθητές του ειδικού σχολείου. Από το δημοτικό σχολείο Τραγανού λείπουν 25 μαθητές, από το σχολείο της Βάρδας 35, από το Βαρθολομιό συνολικά 67, ίδια εικόνα και στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών. Πώς θα πάνε σχολείο στο Μπόρσι οι 10 μαθητές από τη Δάφνη και την Αετοράχη; Μέσα σε αυτή την οικονομική λαίλαπα οι γονείς δεν μπορούν να σηκώνονται και να φεύγουν από τις δουλειές τους για να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Κάποιοι μάλιστα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Και ούτε είναι δυνατόν οι μαθητές να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών και τρακτέρ… Δεν είναι θέμα των γονέων και απευθύνουμε έκκληση προς κάθε κατεύθυνση να δοθεί άμεσα λύση».

Ενημέρωση των γονέων

Συνάντηση με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης έχει συγκαλέσει για την Τετάρτη ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λεχαινών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών.

 Όπως αναφέρει και η πρόσκληση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών: «Σκοπός της συνάντησης είναι η γνωριμία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου μας και η συζήτηση, ελπίζουμε γόνιμη και δημιουργική, σε μια σειρά θεμάτων που έχουν σχέση με την πολιτική και επομένως κοινωνική κατάσταση που υφιστάμεθα όλοι μας και η οποία κατάσταση έχει πολύ σκληρό αντίκτυπο στα σχολεία και στη δουλειά μας».

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com)

Όλη η επικαιρότητα