Αγροτικά

Ηλεία: Ημερίδα στα Λεχαινά για το καλαμπόκι

17492_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στην ΕΑΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ στην νεόδμητη αίθουσα εκδηλώσεων η εταιρία Κ+Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ παρουσίασε τα υβρίδια καλαμποκιού DECALB καθώς επίσης και την γκάμα φυτοπροστατευτικών προϊόντων που διαθέτει για την καλλιέργεια του καλαμποκιού.


Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι υπεύθυνοι γεωπόνοι της Κ+Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ στην περιοχή Αδαμόπουλος Χάρης, Τακόπουλος Νίκος και ο υπεύθυνος γεωπόνος προώθησης και τεχνικής υποστήριξης της ΜΟΝΣΑΝΤΟ ΕΛΛΑΣ για το καλαμπόκι Τσώλης Χρήστος.

Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν καλλιεργητές καλαμποκιού από την περιοχή των Λεχαινών και Ανδραβίδας.


Ο διευθυντής της ΕΑΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ κ Βαρβαρέσος Κώστας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πραγματοποιήσαμε σήμερα μια εκδήλωση σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ με θέμα την καλλιέργεια του καλαμποκιού και τα υβρίδια καλαμποκιού DECALB. Στόχος της παρουσίασης είναι η σωστή ενημέρωση των παραγώγων μας πάνω στην καλλιέργεια του καλαμποκιού και η δυνατότητα της σωστής επιλογής υβριδίων καλαμποκιού.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες εκδηλώσεις με θέμα την καλλιέργεια του καλαμποκιού και τα υβρίδια καλαμποκιού που διακινούνται από την ΕΑΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ»


Ο υπεύθυνος γεωπόνος στης πωλήσεις της Εταιρίας ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ στον νομό Ηλείας κ. Αδαμόπουλος Χάρης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η εταιρεία Κ+Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ με τα προϊόντα που διαθέτει προσπαθεί να δώσει ολοκληρωμένες λύσεις στο Έλληνα παραγωγό. Όσο αναφορά την καλλιέργεια του καλαμποκιού διαθέτουμε τα υβρίδια καλαμποκιού DECALB τα οποία είναι υβρίδια που προέρχονται από την έρευνα της ΜΟΝΣΑΝΤΟ.

Ο παραγωγός έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ 10 υβριδίων ανάλογα με τον τύπο εδάφους, ανάλογα με τη χρήση που προορίζεται(καρπός η ενσίρωση) και ανάλογα με το βιολογικό του κύκλο(πρώιμο-όψιμο υβρίδιο).

Επίσης διαθέτουμε στην γκάμα μας αρκετά ζιζανιοκτόνα και εντομοκτόνα για την καλλιέργεια του Καλαμποκιού».

Ο υπεύθυνος γεωπόνος τεχνικής υποστήριξης της Εταιρίας ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ στον νομό Ηλείας κ. Τακόπουλος Νίκος δήλωσε: «Βρισκόμαστε καθημερινά στο χωράφι διπλά στον παραγωγό με σκοπό τη σωστή τεχνική υποστήριξη τωνροϊόντων της εταιρίας Ευθυμιάδη.

Όσον αφορά το καλαμπόκι DECALB από την σπορά μέχρι και τη συγκομιδή παρακολουθούμε την πορεία της καλλιέργειας παρέχοντας συμβουλές σε αρκετούς παραγωγούς σε όλη την Ηλεία με στόχο την καλύτερη απόδοση στην καλλιέργεια και ανάδειξη των υβριδίων DECALB».


Ο υπεύθυνος γεωπόνος Προώθησης και τεχνικής υποστήριξης της ΜΟΝΣΑΝΤΟ ΕΛΛΑΣ για το καλαμπόκι κ. Τσώλης Χρήστος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ΜΟΝΣΑΝΤΟ είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην δημιουργία και παροχή εργαλείων τεχνολογίας και γεωργικών προϊόντων που αυξάνουν την παραγωγικότητα και την ποιότητα των παραγομένων προϊόντων.


Είναι 100% γεωργική εταιρεία. Όλες οι δραστηριότητες της αφορούν τον τελικό της χρηστή τον παραγωγό. Οι υψηλές επιδόσεις των υβριδίων καλαμποκιού DECALB είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας επιμονής διαδικασίας έρευνας, βελτίωσης και μεγάλων επενδύσεων της ΜΟΝΣΑΝΤΟ στο καλαμπόκι».

Όλη η επικαιρότητα