Ηλεία

Ηλεία: Kαι πάλι ύδρευση από τον Ερύμανθο!

argyropoylos_giannhs_0.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε χθες, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, Γιάννης Αργυρόπουλος, η υδροδότηση και πάλι από το δίκτυο του Ερυμάνθου, στην περιοχή του Πύργου.

Ο κ. Αργυρόπουλος μιλώντας , για τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν επεσήμανε πως υπήρξε μια διακοπή της υδροδότησης του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας από το διυλιστήριο του Ερυμάνθου λόγω της μεγάλης βλάβης που σημειώθηκε στην περιοχή της Μουριάς η οποία αποκαταστάθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον υδροδοτούνται κανονικά οι τοπικές κοινότητες του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ενώ από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει και η υδροδότηση των οκτώ τοπικών κοινοτήτων του δήμου Πύργου.

«Συνεργεία της ΔΕΥΑ και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας προσπαθούσαν να εντοπίσουν μια διαρροή που είναι πριν τη δεξαμενή του Πύργου σε ένα αποστραγγιστικό δίκτυο αλλά λόγω του δύσβατου της περιοχής και του γεγονότος ότι δεν μπορεί να αδειάσει πλήρως από νερά το αποστραγγιστικό για να δουν που είναι η διαρροή δεν έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν την βλάβη. Αυτό θα γίνει το καλοκαίρι που οι συνθήκες θα είναι καλύτερες αλλά σε συνεννόηση με τη ΔΕΥΑ και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας συνεκτιμήσαμε και συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει το νερό να παρέρχεται κανονικά από τον Ερύμανθο και στη δεξαμενή του Λαμπετίου από την οποία εν συνεχεία υδροδοτείται η πόλη του Πύργου», ανέφερε ο κ. Αργυρόπουλος.

Τεράστιο και πολύπλοκο έργο

Ο κ. Αργυρόπουλος σημείωσε δε πως το έργο του Ερυμάνθου είναι ένα πολύπλοκο έργο με αρκετές λειτουργικές δυσκολίες για το οποίο απαιτούνται πολλοί ειδικοί για την εύρυθμη λειτουργία του.

«Είναι ευνόητο να παρουσιάζονται βλάβες, να παρουσιάζονται ζημιές. Εμείς προσπαθούμε να μειώνουμε και να αμβλύνουμε τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται. Είναι γεγονός ότι χρειάζεται ακόμα καλύτερος συντονισμός των εμπλεκομένων φορέων καθώς είναι μια λειτουργία πολύπλοκη, πολυσύνθετη που θέλει να είμαστε διαρκώς σε επιφυλακή και σε πλήρη συντονισμό ενεργειών, δράσεων και πρωτοβουλιών. Το βέβαιο είναι όμως και αυτό που διαπιστώνει κάθε μέρα ο δημότης του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας, ότι το νερό από τον Ερύμανθο, παρά τις όποιες δυσλειτουργίες και προβλήματα παρουσιάζονται έρχεται στις βρύσες των νοικοκυριών», επεσήμανε ο πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης και συνέχισε «Όσο θα περνάει ο καιρός και θα αμβλύνονται αυτά τα προβλήματα θα μειώνονται οι βλάβες και θα είναι για περισσότερες ημέρες το νερό του Ερύμανθου στις βρύσες».

Συνεχίζονται τα έργα επέκτασης

Τέλος ο κ. Αργυρόπουλος ανέφερε πως συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και τα έργα επέκτασης στις δημοτικές ενότητες Ιάρδανου και Βώλακα και αυτά αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί από τους ανάδοχους εργολάβους μέσα στο χρονικό όριο των συμβατικών τους υποχρεώσεων ενώ σχολίασε πως όλες οι τοπικές κοινότητες και των δημοτικών ενοτήτων Ιάρδανου και Βώλακα θα έχουν νερό από τον Ερύμανθο στις αρχές του καλοκαιριού.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα