Ηλεία: Κινεζική επένδυση σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς

13420_ph1.jpg

Επένδυση σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα σε περιοχές της Ηλείας, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από κινεζικό επενδυτικό φορέα.

Η συμφωνία υλοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Κίνα μεταξύ της εταιρείας Winsun και τριών ελληνικών εταιρείων που θα αναλάβουν την κατασκευή των φωτοβολταϊκών σταθμών (Green Energy, Renelux, Sunrise).

Τη χρηματοδότηση ανέλαβε η κινεζική τράπεζα China Development Bank. Οι περιοχές όπου θα γίνει η επένδυση είναι -εκτός της Ηλείας- η Αττική, η Βοιωτία και η Μακεδονία.


Η Renelux είναι η εταιρία που θα αναλάβει την κατασκευή των φωτοβολταϊκών σταθμών στην Ηλεία, και όπως δήλωσαν στο patrisnews.com στελέχη της εταιρείας, οι περιοχές στις οποίες θα γίνει η επένδυση είναι η Ανδραβίδα και η Αμαλιάδα. Σύμφωνα με τη Renelux, οι διαδικασίες εκκίνησης του έργου ξεκινούν στα μέσα του Νοεμβρίου.


To ελληνικό προξενείο της Σαγκάης ανακοίνωσε ότι η επένδυση θα ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ, ενώ το στάδιο της κατασκευής δημιουργήσει συνολικά 700 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Παναγιώτης Π. Φωτεινόπουλος
fopan83@gmail.com