Εκπαίδευση

Ηλεία: Με επιτυχία οι εξετάσεις γλωσσομάθειας

img_7890.jpg
Ακούστε το άρθρο

Απαραίτητο εφόδιο θεωρείται η πιστοποιημένη μιας – τουλάχιστον – ξένης γλώσσας, κι αυτό το έχουν καταλάβει καλά και οι μαθητές και οι γονείς τους, που παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, προσπαθούν, από το υστέρημά τους, να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν αυτό το εφόδιο.

   Η μεγαλύτερη απόδειξη των παραπάνω, ήταν η συμμετοχή 600 και πλέον υποψηφίων τις εξετάσεις γλωσσομάθειας NOCN και LAAS/Palso που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηλείας. Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, και η διαδικασία, όπως σημείωσε η πρόεδρος του Εξεταστικού Κέντρου Ευαγγελία Τζάννε, «…κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού υποψηφίων, ειδικά στο επίπεδο Β2, των Αγγλικών (σ.σ το παλιό Lower). Στην εποχή που διανύουμε, είναι απαραίτητο να έχεις ένα πιστοποιητικό γνώσεων. Χωρίς αυτό, δεν μπορείς να προχωρήσεις ακόμα και στην πιο απλή εργασία. Τα Αγγλικά είναι η πρώτη επιλογή και μάλιστα με Β3 επίπεδο, αφού πια η αγορά δεν θέλει καλή , αλλά άριστη γνώση της γλώσσας, και ακολουθούν τα Γαλλικά, τα Γερμανικά και τα Ιταλικά», εξηγεί η κα Τζάννε.

   Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηλείας, Δημήτρης Γριβάκης, αναφέρθηκε  στην ανάγκη για πιστοποίηση μιας ξένης γλώσσας, στην υποστήριξη των γονέων, ακόμα και τον παππούδων που συνεισφέρουν σε κάποιες περιπτώσεις και στην εμπιστοσύνη που δείχνουν στους καθηγητές ξένων γλωσσών της Ηλείας, με τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων να αντικατοπτρίζει αυτή την εμπιστοσύνη στον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Η έκθεση

   Εξάλλου, το Σάββατο 11 Ιουνίου, στην Αρχαία Ολυμπία, έχει προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου και Εποπτικών Μέσων, που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο ο Σύλλογος της Ηλείας.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)


Όλη η επικαιρότητα