Υγεία

Ηλεία: Μέσω… δωρεών επανδρώνεται το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως!

zakharo.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πολίτες και φορείς του Δήμου Ζαχάρως δεν το βάζουν κάτω… Είναι αποφασισμένοι να επανδρώσουν μόνοι τους το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως, αφού το κράτος αδυνατεί να συντηρήσει ακόμα και τον τομέα της υγείας!

Δύο νέες δωρεές λοιπόν ήρθαν στο φως από τον Δήμο και τον Εμπορικό Σύλλογο Ζαχάρως, που πρόσφεραν αντίστοιχα ένα μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας αλλά και τον απαραίτητο φορητό εξοπλισμό του ασθενοφόρου.

Η αγορά του μηχανήματος μέτρησης οστικής πυκνότητας ήταν ιδέα του Εμπορικού Συλλόγου. Έτσι το καλοκαίρι ζήτησε τη βοήθεια των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου για να καταφέρουν ενωμένοι να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό.

Οι Σύλλογοι δεν ανταποκρίθηκαν και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, χωρίς να το βάλουν κάτω, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια εκδήλωση για να συγκεντρώσουν τα χρήματα.

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και φυσικά το χρηματικό ποσό για την αγορά του μηχανήματος συγκεντρώθηκε. Ο Δήμος Ζαχάρως όμως έπειτα από αίτημα του κ. Προκόπη Παπαζαφείρη, Γιατρού του Κέντρου Υγείας, ανταποκρίθηκε άμεσα και πρόσφερε το απαραίτητο μηχάνημα που θα δώσει τη δυνατότητα της δωρεάν εξέτασης στα πλαίσια της προληπτικής αλλά και της θεραπευτικής ιατρικής.

Η μέτρηση της οστικής πυκνότητας είναι η μόνη μέθοδος που μπορεί να διαγνώσει την οστεοπόρωση. Χρησιμεύει στην πρόληψη αλλά και στην παρακολούθησής της.

Ο Πρόεδρος κ. Αργύρης Παύλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Αντώνης Γεωργούλιας και ο Ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Άγγελος Βλάχος επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως προκειμένου ν’ αξιοποιήσουν  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν από την εκδήλωση.

Γαληνή Τσαρουχά

galini_tsaroucha@hotmail.com

Όλη η επικαιρότητα