Ηλεία

Ηλεία: Νερό από τον Ερύμανθο τον Ιούνιο σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία

erymanthos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με νερό από τον Ερύμανθο μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να υδρεύονται οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί, φαίνεται πως η διαδικασία τόσο της σύνδεσης των διαμερισμάτων των δύο δήμων όσο και της επαναλειτουργίας του διυλιστηρίου, προχωρά με ταχείς ρυθμούς.

Αυτά ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας λίγο μετά τη σύσκεψη που έγινε με τα μέλη του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης, ο πρόεδρος του Διαβαθμιδικού, Γιάννης Αργυρόπουλος καθώς και οι δήμαρχοι Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος και Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιος Κοτζιάς.

«Τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να τηρηθούν, προκύπτουν κάποια προβλήματα ήσσονος σημασίας, το βέβαιο είναι ότι πλέον μπορούμε να μιλάμε με βεβαιότητα ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχουμε ξανά νερό από τον Ερύμανθο τόσο στην πόλη του Πύργου όσο και σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και του Πύργου», ανέφερε ο κ. Αργυρόπουλος.

Ξεκινά τη λειτουργία του το διυλιστήριο

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Αργυρόπουλος, η κοινή προσπάθεια που γίνεται από όλους τους φορείς αφορά τη χρηστικότητα του έργου για το οποίο έχουν δαπανηθεί πάνω από 20 εκατ. ευρώ.

«Από τις αρχές του Ιουνίου θα αρχίσει να επαναλειτουργεί το διυλιστήριο στον Ερύμανθο. Επίσης μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των βλαβών που έχουν εντοπιστεί στον εξωτερικό αγωγό, οπότε θα είμαστε έτοιμοι γύρω στις 15 με 20 Ιουνίου να υδροδοτήσουμε την πόλη του Πύργου, τον οικισμό του Κατακόλου και αν έχουν ολοκληρωθεί οι συνδέσεις και τα πρώτα δημοτικά διαμερίσματα από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας», ανέφερε ο κ. Αργυρόπουλος.

Όσον αφορά την εκπαίδευση του προσωπικού που θα απασχοληθεί στη λειτουργία του διυλιστηρίου μελλοντικά, ένα θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή σύσκεψη ο πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου τόνισε ότι «Υπάρχουν τεχνικοί υπάλληλοι οι οποίοι θέλουν να ειδικευθούν στο συγκεκριμένο έργο και είναι κάτι το οποίο θα το δούμε στη συνέχεια».

Δεν οφείλει ο Διαβαθμιδικός στην εταιρεία

Ένα σημαντικό θέμα που ανέπτυξε ο κ. Αργυρόπουλος ήταν εκείνο των οφειλών που είχε ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος προς την εταιρεία που έχει αναλάβει την λειτουργία του διυλιστηρίου. Πάνω σε αυτό ο πρόεδρος του Διαβαθμιδικού επεσήμανε πως ύστερα από συνεννόηση που υπήρξε με τη συγκεκριμένη εταιρεία οι οφειλές αυτές δεν υφίστανται πλέον και η πληρωμή της εταιρείας θα αρχίσει να γίνεται από την 1η Ιουνίου βάσει της σύμβασής της.

Την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα της χθεσινής σύσκεψης εξέφρασαν και οι δύο δήμαρχοι, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, οι οποίοι τόνισαν πως θα είναι έτοιμοι βάσει των χρονοδιαγραμμάτων να πάρουν νερό από τον Ερύμανθο μέσα στον Ιούνιο.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα